Voorzitter Henry Meutstege van VV Ruurlo, geflankeerd door gastvrouwen Lize en Michelle, tijdens zijn openingstoespraak. Foto: Jan Hendriksen

Voorzitter Henry Meutstege van VV Ruurlo, geflankeerd door gastvrouwen Lize en Michelle, tijdens zijn openingstoespraak. Foto: Jan Hendriksen

Reurlse bingo/loterij ook digitaal geslaagd

Algemeen

VV Ruurlo en De Tapperij kluisteren meer dan 700 bingoërs aan het scherm

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Ondanks een korte technische storing kunnen voetbalvereniging Ruurlo en café-restaurant De Tapperij terugzien op een zeer geslaagde eerste digitale versie van de ‘Reurlse bingo en loterij’. De bingo telde zaterdagavond maar liefst meer dan zevenhonderd deelnemers en er werden bijna zesduizend loten verkocht. Meer dan zeventig bedrijven en ondernemers hadden een prijs beschikbaar gesteld. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan de jeugdafdeling van VV Ruurlo.

De rechtstreekse uitzending van de bingo en loterij vanuit de grote zaal van De Tapperij via het YouTube kanaal van VV Ruurlo werd gepresenteerd door de gastvrouwen Lize en Michelle. De technische handelingen van de uitzending waren in handen van de Ruurloërs Geert Cornelissen en Albert Bakker. Het geheel werd muzikaal afgewisseld met live optredens van de Ruurlose band De Sleppers bestaande uit Rik Kamperman, Ype-Jan Banda, Peter Weenk en Michiel Ras. Hun eerste optreden verliep extra coronaproof omdat ze mondkapjes en speciale beschermende kleding droegen.
In verband met de coronamaatregelen moest de ‘Reurlse bingo/loterij’ tot tweemaal toe worden uitgesteld. “Maar na goedkeuring van de gemeente Berkelland en de BOA’s met wie we regelmatig in contact stonden hebben we het uiteindelijk toch voor elkaar gekregen. Het is erg mooi om elkaar op deze manier te kunnen helpen in deze toch wel speciale en moeilijke tijd”, zegt Hans Ribbers van De Tapperij die voor het uitgebreide prijzenpakket had gezorgd.

Negentig jaar
In zijn openingswoord roemde voorzitter Henry Meutstege van VV Ruurlo de samenwerking tussen de voetbalvereniging en De Tapperij, die dit initiatief gerealiseerd kregen in een periode waarin het verenigingsleven en horeca-activiteiten grotendeels stilliggen. “Op deze wijze vindt er toch weer een verbinding plaats en groeit het verenigingsgevoel dat we met ons allen zo missen.”
Meutstege stond ook even stil bij het feit dat VV Ruurlo volgend jaar op 1 april haar negentigjarig bestaan viert. “Afgelopen week zijn we begonnen met de voorbereidingen voor dit jubileum door een aantal commissies samen te stellen. Hoe en wat we precies gaan organiseren kunnen we nog niet aangeven. Corona speelt daarbij een rol”, aldus Meutstege.

Foto
De drie bingoronden telden zaterdagavond tal van prijzen. Winnaars moesten zo snel mogelijk als bewijs een foto van hun bingokaart via een speciaal WhatsApp-nummer doorgeven aan De Tapperij, waarna hun bingo door de gastvrouwen Lize en Michelle bekend werd gemaakt. Ook de winnaars van de verloting werden zaterdagavond grotendeels live geopenbaard. Omdat er erg veel prijzen beschikbaar waren gesteld vond een deel van de trekking al zaterdagmiddag plaats.
De winnende lotnummers van de verloting zijn terug te vinden op de website en facebookpagina’s van zowel VV Ruurlo en De Tapperij.

De bingo en loterij werd muzikaal afgewisseld met live optredens van de Ruurlose band De Sleppers die zichzelf met mondkapjes en beschermende kleding coronaproof had gemaakt. Foto: Jan Hendriksen

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo