<p>In de cursus komt onder andere aan de orde hoe de Barok haaks op de Renaissance staat. Foto: PR</p>

In de cursus komt onder andere aan de orde hoe de Barok haaks op de Renaissance staat. Foto: PR

Online cursus kunstgeschiedenis bij KunstKring Ruurlo

RUURLO – Vanaf donderdag 8 april biedt KunstKring Ruurlo zijn eerste online cursus aan. Docent Peter-Frans de Graaf heeft speciaal hiervoor een korte cursus Kunstgeschiedenis ontwikkeld. Het is nog mogelijk om hiervoor aan te melden. De cursus van drie bijeenkomsten wordt aangeboden via MS Teams. Ook voor wie geen Teams-account heeft, is het mogelijk om deel te nemen via internet, mits men beschikt over een computer, laptop of tablet met camera en microfoon.

Peter-Frans de Graaf
Al sinds 2015 verzorgt Peter-Frans de Graaf goed bezochte cursussen schilderen met aquarel/acryl en schilderen met olieverf voor KunstKring Ruurlo. Hij studeerde publiciteitsvormgeving, vrije grafiek en schilderen op de kunstacademie in Utrecht, Kampen en New Jersey. Daarnaast volgde hij de eerstegraads lerarenopleiding tekenen en kunstgeschiedenis en hij is onder meer bekend als oprichter van KunstLokaal, een klein centrum voor kunsteducatie met een grafisch atelier en een kunstenaarsmaterialenwinkel.

Kunst van het kijken
In deze korte cursus kunstgeschiedenis laat Peter-Frans zijn cursisten met een andere blik naar kunst kijken, aan de hand van drie uiteenlopende onderwerpen. Bij de eerste bijeenkomst staat het verschil tussen Barok en Renaissance centraal, waarbij aan de hand van afbeeldingen uit deze beide periodes de invloed van de tijdgeest duidelijk wordt.
In de tweede bijeenkomst worden verschillende vormen van Realisme naast elkaar gelegd en besproken.
De derde en laatste bijeenkomst staat in het teken van de enorme ontwikkeling van realistische naar abstracte kunst in een relatief korte periode in de 19e en de 20e eeuw. Aan bod komt onder andere welke factoren daarbij een rol hebben gespeeld.

Meer informatie is te vinden op de website van KunstKring Ruurlo.


www.kunstkringruurlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden