Deze wandelaars hadden in 2019 niet het vermoeden dat de eerstvolgende Barchemse wandelvierdaagse pas in 2022 zal plaatsvinden. Foto: Gradus Derksen

Deze wandelaars hadden in 2019 niet het vermoeden dat de eerstvolgende Barchemse wandelvierdaagse pas in 2022 zal plaatsvinden. Foto: Gradus Derksen

Barchemse 4Daagse moet 15de editie opnieuw doorschuiven

Algemeen

In juli routes voor wandelen op eigen gelegenheid

Door Jan Hendriksen

BARCHEM - Barchem moet het als gevolg van corona voor het tweede achtereenvolgende jaar doen zonder de jaarlijkse Barchemse 4Daagse. Helemaal zonder wandelaars zal het dorp dit jaar toch niet zitten: er komen digitaal wandelroutes beschikbaar, zodat enthousiaste wandelaars toch bij Barchem op pad kunnen, op eigen tijd en initiatief.

De vijftiende editie van het wandelevenement schuift door naar volgend jaar en zal plaatsvinden van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli 2022. De organisatie kon niet anders. "Hoewel de eerste resultaten van de vaccinatie tegen corona er hoopvol uitzien, is de zomer van het huidige jaar nog net te vroeg om ons wandelevenement op de vertrouwde manier te kunnen organiseren - vandaar deze verplaatsing naar volgend jaar', zegt bestuurslid ICT & sponsoring Eddy Brinkman van Stichting Barchemse 4Daagse.
"We hebben diverse opties besproken om de Barchemse 4Daagse als evenement in 2021 in afgeslankte vorm met minder wandelaars of later in 2021 te laten plaatsvinden, maar deze hebben het niet gehaald”, aldus Brinkman. Alle ruim 150 vrijwilligers zijn eind vorige week door het bestuur ingelicht over de verschuiving naar volgend jaar. “We beschikken over een groot en actief vrijwilligerskorps waarvan het overgrote deel heeft aangegeven ook volgend jaar weer voor de vierdaagse klaar te willen staan. En daar zijn we trots op”, zegt Brinkman.

Downloaden
Toch willen de organisatoren deze zomer ondanks de afgelasting aan wandelaars de mogelijkheid bieden om de mooie omgeving van Barchem op eigen gelegenheid te verkennen. Eddy Brinkman: “Hoewel het georganiseerde evenement zelf dit jaar niet doorgaat stellen we in juli via onze website wandelroutes beschikbaar, zodat wandelaars toch zelf van de mooie omgeving kunnen genieten. Er zullen verschillende routes over verschillende afstanden te downloaden zijn van onze website, ook via de mobiele telefoon.”

Extra
Volgend jaar zal de 'nieuwe 15de editie' van de Barchemse 4Daagse plaatsvinden van donderdag 30 juni tot zondag 3 juli. De bekende dagelijkse afstanden van twintig, dertig, veertig en vijftig kilometer worden wederom aangevuld met een extra route van vijftien kilometer. De inschrijving voor editie 2022 start op dinsdag 1 februari via onderstaande website.


www.barchemse4daagse.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant