Team Obbink locatie Winterswijk: voor Marco Wiegerink (links) en Jan Witteveen, achter Pim Obbink (links), Nico Brethouwer, Tim Roos en Richard van de Vlekkert. Foto Han van de Laar
Team Obbink locatie Winterswijk: voor Marco Wiegerink (links) en Jan Witteveen, achter Pim Obbink (links), Nico Brethouwer, Tim Roos en Richard van de Vlekkert. Foto Han van de Laar

Obbink Winterswijk wordt een interactieve belevingswinkel

Algemeen

‘Alles gaat eruit, plan snel je afspraak in voor de aanbiedingen’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - “Het wordt een prachtige ingerichte winkel op het gebied van elektronica, onder meer te onderscheiden in audio-video, telecom, computers, huishoudelijke apparatuur en witgoed. Helder, overzichtelijk en met een koffiecorner om je rustig te laten informeren over de gewenste aanschaf. Zo kun je meteen de koffie proeven, als je van plan bent koffieapparatuur te kopen.” Aan het woord zijn Jan Witteveen, verkoopleider bij Obbink en Richard van de Vlekkert, bedrijfsleider in Winterswijk.

In 1934 werd Radio Obbink BV in Winterswijk opgericht door Gerrit Obbink. De huidige winkel bevindt zich nog op die locatie. Obbink is een familiebedrijf en wordt momenteel gerund door de derde en vierde generatie. Gerrit begon destijds met de verkoop van radio’s, waarbij hij met een bakfiets door Winterswijk reed om ze te verkopen. Later startte hij een winkel, die in de loop der jaren verder uitgebreid werd. Er is inmiddels veel veranderd. Nu is er een modern ingerichte winkel van ruim 600 m2. Hier worden de nieuwste producten van vele topmerken overzichtelijk gepresenteerd. Het vakkundig opgeleide team staat, zoals altijd, klaar om vragen te beantwoorden. Inmiddels heeft Obbink ook winkels in Aalten, Borculo, Doetinchem, Eibergen, Lichtenvoorde en Ruurlo. Alle winkels worden ondersteund door een uitgebreide serviceafdeling in Lichtenvoorde. Tevens wordt ook het assortiment door het hele land online verkocht, geleverd en geïnstalleerd. Obbink mag met recht dan ook de Achterhoekse ster in elektronica worden genoemd.

Opruiming
Jan: “Toch wordt het weer eens tijd voor een grondige verbouwing. De laatste dateert uit 2009. De grote opruiming die voorafgaand aan de verbouwing plaatsvindt, is inmiddels van start gegaan. Zie ook de advertentie elders in deze krant. Maak snel een afspraak om te profiteren van de vele aanbiedingen. Alles moet weg om plaats te maken voor de nieuwe inrichting. Alle artikelen komen weer per onderdeel bij elkaar te staan, op een wijze die de beleving verder benadrukt. Dit geldt zeker voor het witgoed, waarbij er veel meer inbouwapparatuur in de winkel komt te staan. De ICT-collectie met computers en accessoires wordt verder uitgebouwd. De tv-wand, met onder meer de merken Sony, Samsung, Philips en LG gaat een nog beter beeld geven van de laatste ontwikkelingen. Ook het geluid van de vele speakers wordt zo goed vergelijkbaar. De toonbank blijft overigens wel op dezelfde plek.”

Verkoop
Richard: “Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door. Alleen tegen het einde van de verbouwing kan de winkel wellicht heel even dicht zijn. We streven ernaar om begin mei feestelijk te openen met in achtneming van de dan geldende corona-regels. Dat gaat vast lukken. We hebben het al eerder gedaan in onze andere winkels. Daarnaast hebben we ook een stel geweldige medewerkers, die allemaal hun schouders eronder zetten. De winkel blijft even groot, maar zal overzichtelijker worden. Alle ruimte wordt benut. We kijken ernaar uit om u in onze nieuwe winkel weer te mogen ontvangen!”


www.obbink.nl

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo