De eerste exemplaren van het boek over de in Geesteren geboren schrijver D.M. Maaldrink zijn door Peter Nieuwenhuis (links) van de Historische Vereniging Borculo en auteur Arend J. Heideman (midden) uitgereikt aan de familie Stijnen (huidige bewoners voormalige pastorie, linksachter) en verre verwanten, de familie Maaldrink (rechts) uit Den Haag.  Foto: Henk Oltvoort
De eerste exemplaren van het boek over de in Geesteren geboren schrijver D.M. Maaldrink zijn door Peter Nieuwenhuis (links) van de Historische Vereniging Borculo en auteur Arend J. Heideman (midden) uitgereikt aan de familie Stijnen (huidige bewoners voormalige pastorie, linksachter) en verre verwanten, de familie Maaldrink (rechts) uit Den Haag. Foto: Henk Oltvoort

Boek over schrijver Maaldrink gepresenteerd bij zijn pastorie

Algemeen

GEESTEREN - Het door Arend J. Heideman geschreven boek over de in Geesteren geboren schrijver en domineeszoon D.M. Maaldrink (1851-1891) is woensdag 10 maart gepresenteerd in de tuin van de voormalige pastorie in dit Achterhoekse dorp. Op een steenworp afstand van de eerste steen die hij als kind op 18 maart 1857 legde in een zijmuur van dit gebouw.

De familie Stijnen, die hier nu woont, en de verwante familie Maaldrink uit Den Haag ontvingen de eerste exemplaren van het boek. Peter Nieuwenhuis van de Historische Vereniging Borculo, die ‘D.M. Maaldrink; Met herdruk Starveldnovelle Kanienenköpken’ uitgeeft als themaboek, reikte ze samen met auteur Heideman uit.

D.M. Maaldrink werd geboren in de pastorie van het Achterhoekse Geesteren en is jong overleden in Twello. Zijn novelle ‘Kanienenköpken’ is ook opgenomen in het boek. Geesteren schitterde in de op jeugdherinneringen gebaseerde novellen van Daniël Martinus Maaldrink onder de naam Starveld. Deels zijn die in het dialect geschreven. Het bekendst van hem in zijn geboorteplaats is ‘De legende van de Sprakelberg’, die in het teken staat van de rivaliteit tussen Geesteren en Borculo.

Met de families Maaldrink en Stijnen werd aansluitend aan de presentatie van het boek de Nederlandse Hervormde Kerk bezocht, waar Jan Dirk Maaldrink, de vader van de schrijver, van 1840 tot 1874 voorganger was.

Het boek ‘D.M. Maaldrink; Met herdruk Starveldnovelle Kanienenköpken’ is verkrijgbaar via de Historische Vereniging Borculo (www.hisvebo.nl/) en kost exclusief eventuele verzendkosten 9,95 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant