Kerken PG De Wijngaard even open op Palmzondag

Algemeen

BORCULO - Palmzondag, 28 maart, is het begin van de Stille Week, waarin gelovigen stilstaan bij het lijden van Jezus, Die hen inspireert. Als ultieme daad van goedheid gaf Hij zijn leven en stond op uit de dood. De hoop die dat geeft, wordt doorgegeven door barmhartig te zijn en goed te doen. Op Palmzondag, na de online kerkdienst om 10.00 uur vanuit de Joriskerk in Borculo, is er in elke kern een kerk geopend van 11.00 uur tot 14.30 uur:

In Borculo is dat de katholieke kerk Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming. Kinderen kunnen in de RK kerk via een tv scherm een duidelijke uitleg krijgen over de 14 Kruiswegstaties. Verder zijn de kerken in Haarlo, Gelselaar en Geesteren (de gereformeerde kerk) open.
In verband met corona zullen de RIVM-maatregelen in acht genomen worden. Daarom wordt iedereen verzocht om zoveel mogelijk in de eigen woonplaats de kerk te bezoeken.
In de kerk kan men een kaarsje aansteken en er liggen gedichten van Margriet te Morsche die men mee kan nemen om thuis rustig na te lezen. Er zullen in de kerken voedselpakketten staan, aangeboden door Miriam van Ommeren uit Borculo, ze gaat met haar bedrijf (een medisch adviesbureau) verhuizen naar Leeuwarden en wil de pakketten graag aan Borculo schenken. Iedereen mag een pakket komen halen! En … het eventueel doorgeven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo