Peter Brunt. Foto: Marco Borggreve
Peter Brunt. Foto: Marco Borggreve

Berkellands viooltalent gezocht

EIBERGEN - Ben je amateurviolist en lijkt het je leuk om een keer les te krijgen van een topviolist? Om andere violisten te ontmoeten, die met net zoveel passie en enthousiasme muziek maken als jijzelf? En om je tot in de puntjes voorbereide stuk uit te voeren voor publiek, in een sfeervolle concertzaal? Dan zit je goed in Berkelland. Want op donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 14 mei organiseert Podium Eibergen een masterclass voor violisten, met docenten Peter Brunt en Tim Brackman. Pianiste Marianne Boer begeleidt de strijkers op de piano.

Peter Brunt is hoofdvakdocent viool aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam en violist van het Osiris Trio. Met dit trio gaf hij concerten van Nederland tot Amerika, in zalen als het Concertgebouw Amsterdam tot Carnegie Hall in New York. Tim Brackman is violist in onder meer het Animato Kwartet en het Brackman Trio, tevens artistiek leider van Podium Eibergen. Hij trad in de finale van het Nederlands Vioolconcours Oskar Back als solist op met het Rotterdams Filharmonisch Orkest, en afgelopen december speelde hij als Young Artist in Residence een prominente rol bij het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht in TivoliVredenburg. Marianne Boer is als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam, en is een veelgevraagd kamermuziekspeler.

De masterclass staat open voor zowel amateurviolisten als aankomend professionals (conservatoriumstudenten). Alle deelnemers krijgen twee individuele lessen, waarin zij van docenten Peter Brunt en Tim Brackman uitgebreide tips krijgen over uiteenlopende technische en muzikale details en podiumpresentatie,. De masterclass wordt afgesloten met een slotconcert, waarbij alle deelnemers de gelegenheid krijgen om voor publiek op te treden. Aanmelden via de website.


podiumeibergen.nl/evenementen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden