Ton van Uem neemt de cheque in ontvangst van Nick Veldhuis. Foto: Jaime Lebbink

Ton van Uem neemt de cheque in ontvangst van Nick Veldhuis. Foto: Jaime Lebbink

Opbrengst statiegeldactie COOP verrast Zonnebloem Borculo-Haarlo

Algemeen

BORCULO/HAARLO - Drie maanden, van oktober tot en met december, konden klanten van de COOP in Borculo hun statiegeldbonnetje deponeren in de tijdelijke spaarpot naast de lege flessenautomaat. Daarmee bestemden zij het bedrag op het bonnetje voor de Zonnebloem, afdelng Borculo-Haarlo. Een sympathiek gebaar, dat juist in deze periode van corona zo goed tot zijn recht komt. En dat zorgde voor een prachtig resultaat!

Heel veel, zo niet bijna alle activiteiten die de Zonnebloem voor haar gasten had georganiseerd in 2020 konden niet worden gerealiseerd, omdat mensen niet samen mochten komen. Zo gingen onder meer de voorjaarsmiddag, de busreis in de zomer en de kerstviering niet door. Ook in 2021 zullen veel van de geplande activiteiten moeten worden afgelast. Op de eerste plaats heel verdrietig voor al die mensen die zo uitkijken naar een gezellige middag of een enerverende bus/boorreis. Met veel creativiteit en inventiviteit hebben de vrijwilligers van de Zonnebloem de pijn wat kunnen verzachten door ondanks alles toch een aantal activiteiten te organiseren. Zo werden de gasten van de Zonnebloem verrast met een bezoekje aan de deur, vergezeld van een tompouce op Koningsdag en een kerstster in de kersttijd. Ook voor de komende tijd mogen de mensen weer uitzien naar een aantal verrassende en onverwachte momenten.

Om dit waar te kunnen maken kan de Zonnebloemafdeling niet zonder de royale financiële steun en bijdragen in nature van allerlei bedrijven, stichtingen en zaken in Borculo. Daarom was de Zonnebloemafdeling blij verrast met de opbrengst van de statiegeldactie van de COOP. Deze bedroeg € 358,65. En omdat het winkelbedrijf dit bedrag verdubbelde kon de voorzitter van de Zonnebloemafdeling Borculo-Haarlo, Ton van Uem een cheque van € 717,30 in ontvangst nemen uit handen van filiaalleider Nick Veldhuis.

Wie zich aangetrokken voelt tot het werk van de Zonnebloem of wie er meer over wil weten, kan bellen met Ton van Uem, (0545) 27 27 54.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo