De Geesterse Es. Foto: Ton Trel
De Geesterse Es. Foto: Ton Trel

Magazine Toekomst introduceert ‘De club van 52’

BORCULO/LOCHEM - Het magazine Toekomst wordt uitgegeven door de Proeftuin Nettelhorst en verspreid in het buitengebied tussen Borculo en Lochem. Het magazine beoogt de verbinding van de bewoners van het gebied en de grotere opgaven die in de buurt spelen. Het magazine wil laten zien dat de toekomst om de hoek staat en de medebewoners (pioniers) daar nu al vorm aan geven.

Vorig jaar november verscheen het eerste exemplaar dat door de bewoners werd gehonoreerd met een dikke 8. Dat was voor de redactie een mooi signaal om met de voorbereidingen voor een volgende editie aan de slag te gaan. Bij het ontstaan van het magazine is ook verbinding gelegd met het Naoberfonds van de gemeente Berkelland. Volgens Ideeëndokter Johan Godschalk sluiten de doelstellingen van het magazine en die van het Naoberfonds naadloos bij elkaar aan. Het gaat om verbinding tussen bewoners en gebied, leefbaarheid in de eigen omgeving. Het fonds kende dan ook een eenmalig bijdrage aan het magazine toe.

Ideeëndokter Johan Godschalk eerste lid van De club van 52


Vragend naar meer ideeën om de binding met de ‘eigenaren’ van het magazine te versterken en tevens de toekomst van het magazine financieel te ondersteunen, opperde hij om een soort vriendenclub rondom het magazine op te richten. Daaruit ontstond ‘De club van 52’. Hij zegde tevens zijn eigen bijdrage toe en werd zo het eerste lid van ‘De club van 52’. “Het is een ludiek gekozen naam,” aldus Godschalk, ”maar het draagt wel bij aan een versterking van het magazine Toekomst. Ik onderschrijf de gedachte achter het uitbrengen ervan en wil op deze manier graag een steentje bijdragen aan het in stand houden ervan.” Lid worden van De club van 52 houdt in dat men 52 euro per jaar betaalt, ofwel 1 euro per week. Meer informatie over De club van 52 kan verkregen worden bij: proeftuinnettelhorst@gmail.com.

Jouw mooiste plekje in de buurt
De foto bij dit artikel is afkomstig van de Geesterse fotograaf Ton Trel. Hij deed mee aan de rubriek 'Mijn mooiste plekje in de buurt'. Bewoners van het verspreidingsgebied kunnen een foto maken van hun mooiste plekje en insturen naar de redactie van het magazine. De foto van Ton is tot winnaar van de eerste editie gekozen. Hij maakte een opname van de Geestere Es, 'de mooiste Es van Nederland'. Alle foto’s worden getoond op de website van de Proeftuin Nettelhorst onder het menukopje ‘Beleefbaar Landschap’.


proeftuinnettelhorst.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden