Marco Groot Jebbink (links) levert de narcissen voor de clubactie. Verder op de foto voorzitter Gitte Wisselink en ponyclubleden Jet Gerritsen (links) en Levi Heusinkveld. Foto: Marije Stomps

Marco Groot Jebbink (links) levert de narcissen voor de clubactie. Verder op de foto voorzitter Gitte Wisselink en ponyclubleden Jet Gerritsen (links) en Levi Heusinkveld. Foto: Marije Stomps

Narcis-actie LR & PC Ruurlo gaat coronaproof door

Algemeen

RUURLO - Inwoners van de kern en het buitengebied van Ruurlo zijn eraan gewend en rekenen er ook op. Begin maart komen altijd de pony- en paardrijders van Ponyclub & Landelijke Rijvereniging Ruurlo langs de deur om mooie narcissen te verkopen. Dit jaar is alles anders, maar toch heeft de club een manier gevonden om de verkoop op zaterdag 6 maart door te laten gaan. En dat is voor de clubkas hard nodig.

Narcissen huis-aan-huis verkopen is in deze coronatijd niet mogelijk. Toch wil LR & PC Ruurlo de verkoop op zaterdag 6 maart heel graag door laten gaan. Niet voor niets, want net als bij veel andere bedrijven en organisaties hakt de coronacrisis er ook bij de paardrijdvereniging financieel flink in.
Voorzitter Gitte Wisselink legt uit: “Normaal gesproken komt een groot deel van onze inkomsten uit het organiseren van wedstrijden op ons clubterrein ’t Windmölleveld. Dat geld wordt gebruikt om bijvoorbeeld de instructie en de huur van het clubterrein te betalen. Afgelopen jaar was het niet mogelijk om iets te organiseren en kwam er dus ook geen geld binnen. Maar een deel van de lessen, vooral voor de pony’s, liep wel door en de kosten dus ook.”

Alles is meegenomen
De leden betalen natuurlijk wel contributie, maar dat is volgens de voorzitter niet voldoende om de begroting sluitend te krijgen. “Nee, daarvoor zijn extra inkomsten nodig. Het is nu qua financiën echt niet leuk meer, de huur van ons clubterrein is zelfs al opgeschort. Daarom willen we de narcissenactie ook zo graag door laten gaan. Alles wat er binnenkomt voor de clubkas is mooi meegenomen."
"Ons wedstrijdprogramma voor komend outdoorseizoen is ook al rond, we hopen dat dit wel doorgang kan vinden. Eind maart is de eerste springwedstrijd gepland maar dat is misschien wat kort dag. We hebben wel goede hoop voor de dressuur- en springwedstrijden in mei, juli en september”, aldus Gitte Wisselink.
Dat de narcissenactie een goed middel is om extra inkomsten binnen te halen, is door de jaren heen wel gebleken. “We doen het al zeker vijftien jaar en veel van onze leden hebben vaste routes waar ze de bolletjes verkopen. Er zijn buurten bij waar zelfs wordt uitgekeken naar de leden die langs de deur komen. Het scheelt ook dat we iets verkopen waar je vrolijk van wordt. Met narcissen haal je echt het voorjaar in huis.”

Coronaproof
De vereniging moest wel op zoek naar een manier om de narcissen coronaproof te kunnen verkopen. Langs de deuren gaan mag niet. Gitte: “De narcissen mogen wel worden afgehaald en moeten dan contactloos worden betaald. Daarvoor richten we een narcis-afhaalstraat in op de parkeerplaats van café-restaurant De Keizerskroon in Ruurlo. Daar kunnen mensen op zaterdag 6 maart tussen 10.00 en 12.00 uur hun bolletjes komen ophalen. Het is fijn als we vooraf een beetje kunnen inschatten hoeveel we nodig hebben. Men kan daarom vooraf narcissen bij ons bestellen. Het doorgeven bij één van onze clubleden kan natuurlijk ook.”
De potjes met narcisbollen kosten drie euro per stuk en vijf euro voor twee. Een tray met achttien potjes mag weg voor veertig euro. “We hopen dat mensen de moeite willen nemen om toch wat narcissen te kopen en onze club op deze manier te steunen”, besluit Gitte Wisselink.

Narcissen kopen?
De narcis-afhaalstraat is op zaterdag 6 maart geopend van 10.00 tot 12.00 uur op de parkeerplaats van De Keizerskroon (Esweg) in Ruurlo. Voor niet -gereserveerde bollen geldt: op=op. Geef daarom tijdig uw bestelling door via het emailadres lrpcruurlo@gmail.com, tel. 06-10657925 of www.facebook.com/LrPcRuurlo. Doorgeven aan één van de clubleden kan ook.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant