Met veel enthousiasme spelen de jeugdleden van VV Ruurlo momenteel een onderling mix toernooi op sportpark ‘t Rikkelder. Foto: Jan Hendriksen

Met veel enthousiasme spelen de jeugdleden van VV Ruurlo momenteel een onderling mix toernooi op sportpark ‘t Rikkelder. Foto: Jan Hendriksen

Nog volop leven op sportpark ‘t Rikkelder

Algemeen

Door onderlinge toernooien lijkt het of er geen corona bestaat

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Geen reguliere strijd met jongens of meisjes uit bijvoorbeeld Borculo, Vorden of Lochem, geen strijd om drie competitiepunten. Toch is er op sportpark ‘t Rikkelder van voetbalvereniging Ruurlo op de zaterdag nog volop leven. Alsof er verder niets aan de hand is.

Als we een kijkje nemen op sportpark ‘t Rikkelder lijkt het zaterdag eigenlijk op een doodgewone voetbalochtend. De fietsenstalling staat bijna vol en ouders rijden af en aan om hun kroost naar het sportpark te brengen. Maar kijken we wat verder dan ontbreken diezelfde ouders rond de speelvelden. Want in verband met corona mogen ze er niet in: de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s, die normaliter op de zaterdag naar de verrichtingen van hun kroost of kleinkinderen komen kijken.

Toernooien
Nu de competitie door de KNVB vanwege de nog steeds geldende coronamaatregelen niet opgestart is organiseert de jeugdafdeling van VV Ruurlo sinds begin november op zaterdag een onderlinge competitie. Ook de zaalvoetbalwedstrijden die normaal gesproken in december en januari voor de pupillen in de regio worden georganiseerd vonden in verband met de corona geen doorgang. “We hebben in de afgelopen maanden wel doorgetraind met de jeugd. Dat was toegestaan. Maar om verveling op zaterdag tegen te gaan hebben we binnen de diverse leeftijdsklassen toernooien georganiseerd. Zo blijft er de mogelijkheid om te voetballen, en je merkt dat de jongens en meiden er heel blij mee zijn. Zo houden we de moed erin. Maar hopelijk kunnen we snel iets meer, bijvoorbeeld binnen de gemeente Berkelland”, vertelt pupillencoördinator Sebastiaan Henrix.
Met genoegen bekijkt Henrix de verrichtingen van de jeugdspelers op het hoofdveld, waar op dat moment de jeugdelftallen van JO10 en JO11 een onderling mixtoernooi spelen. Henrix: “We willen met deze wedstrijden de jeugd toch een extra uitdaging geven. Alleen maar trainen geeft ook geen voldoening. En ze mochten de laatste weken ook al niet naar school.” Met veel enthousiasme en passie wordt er door de jongens op het hoofdveld het ene na het andere doelpunt gescoord. Op veld 1A leidt met rust Paris Saint-Germain, ook wel bekend als PSG, met 1-0 tegen FC Liverpool. Alle teams zijn namelijk vernoemd naar clubs die aan de Champignons League deelnemen. En daar zijn de jongens maar wat trots op.

Prachtig
Siem Banda (10) die in de JO11-2 speelt laat weten dat hij maar wat blij is dat ze weer iets kunnen doen. “We mochten in de afgelopen weken ook al niet naar school. Het is prachtig dat we op zaterdagmorgen ook weer kunnen voetballen. Het is net echt.” Ook Dyon Müller (9) die bij JO10-2 speelt vindt de onderlinge competitie prachtig. “Twee weken geleden hebben we voor het eerst de mixwedstrijden gespeeld. En die zijn best leuk”, vertelt Dyon terwijl de leiders Ivar Temmink en Gijs Bonsel de laatste aanwijzingen geven voor de twee voetballertjes aan de tweede helft beginnen.

Zorgen
Wat Sebastiaan Henrix echter zorgen baart is dat de instroom van nieuwe jeugdleden bij VV Ruurlo momenteel flink stokt. “De jongste categorieën zoals de JO-7 (4 x 4) en de Mini voetbalschool zijn momenteel minimaal bezet. Binnen de jeugdafdeling zijn we momenteel bezig om die groepen extra aandacht te geven en een manier te vinden om nieuwe leden binnen te halen. Daarover zijn we met elkaar in gesprek. Eerst maar eens hopen dat we weer naar een ‘normaal leven’ terug kunnen keren. Want daar snakt iedereen naar”, besluit Henrix terwijl PSG nogmaals scoort. Gejuich klinkt over sportpark ‘t Rikkelder op deze lenteachtige zaterdagmorgen. Of er geen corona bestaat!

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo