Ruurlose kapsalons doen mee aan landelijke actie ‘Licht voor dat het uitgaat’
<p>Onder meer AMIKappers, Swift Hairfashion en Nicolet Coiffure deden mee aan de actie &nbsp;#lichtvoordathetuitgaat. Foto: PR</p>

Onder meer AMIKappers, Swift Hairfashion en Nicolet Coiffure deden mee aan de actie  #lichtvoordathetuitgaat. Foto: PR

Ruurlose kapsalons doen mee aan landelijke actie ‘Licht voor dat het uitgaat’

RUURLO – Met de actie #lichtvoordathetuitgaat hebben ook een aantal Ruurlose kapsalons donderdagavond 18 februari aandacht gevraagd voor de situatie waarin de kapsalons in Nederland zich bevinden. De gesloten Ruurlose kapsalons aan de Dorpsstraat en het Kerkplein waren tussen 18.00 en 20.00 uur volop verlicht.

Door Jan Hendriksen

“Tot nu toe bereiken de financiële steunmaatregelen in verband met de coronacrisis ons niet. Wij willen niet voorgoed het licht uitdoen, daarom steken wij nu voor onze klanten het licht in de salon aan”, zo lieten onder meer AMI Kappers, Swift Hairfashion en Nicolet Coiffure op hun Facebookpagina's weten. Kapsalons kunnen en moeten weer zo snel mogelijk open volgens de ANKO, de landelijke branchevereniging van professionele kappers. De branchevereniging sluit zich aan bij de visie van Duitsland en België, waar de kappers hun deuren weer mogen openen om het welzijn van de inwoners te vergroten. "Kappers blijken in de praktijk gewoon essentieel en een heropening van de branche kan veilig en verantwoord, we zijn er klaar voor”, aldus de branchevereniging. Al meer dan twee maanden moeten Nederlanders hun kapper missen. Steeds meer consumenten oefenen druk uit op kappers om tóch te knippen. Kappers houden met moeite de deuren dicht, ondanks dat het gebrek aan financiën dit steeds moeilijker maakt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden