De Ruurlose brandweerkazerne aan de Groenloseweg werd vorige week in het 'blauwe licht' gezet. Foto: Brandweer Ruurlo.

De Ruurlose brandweerkazerne aan de Groenloseweg werd vorige week in het 'blauwe licht' gezet. Foto: Brandweer Ruurlo. 

Ruurlose brandweer ook even ‘Blueligtfirestation’

Algemeen

RUURLO – Het Ruurlose korps van de vrijwillige brandweer bedankt hun Duitse ‘Kameraden der Feuerwehr’ uit de voormalige partnergemeente van Ruurlo, Fürstenau voor de nominatie in de kader van de actie ‘Blueligtfirestation’.

Door Jan Hendriksen

“We hopen dat we onze kameraden van de brandweerkorpsen Fürstenau en Borgsdorf weer snel eens zullen ontmoeten. Want de uitwisselingen die achter de schermen nog steeds jaarlijks plaatsvinden ondanks dat Ruurlo en Fürstenau geen partnerschappen meer hebben, missen we ontzettend.

Ook wij hebben onze kazerne aan de Groenloseweg vorige week in het teken van van de actie ‘Bluelightfirestation’ in het blauwe licht gezet. Het is een actie die is opgestart door de Duitse brandweercollega’s.

De achtergrond van de actie is dat de brandweerkorpsen ook getroffen worden door de coronapandemie. Alle activiteiten zijn in verband met corona opgeschort en oefeningen gaan niet door. Het doel van deze uitdaging is om te laten zien dat de brandweer nog steeds voor honderd procent voor iedereen klaarstaat. Ook nu, in coronatijd”, aldus het Ruurlose korps.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo