Telefonisch spreekuur voor vragen over OV verlengd

Telefonisch spreekuur voor vragen over OV verlengd

BERKELLAND - Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom bestaat er een telefonisch spreekuur voor vragen over het OV. Omdat het maandelijkse inloopspreekuur voor 55-plussers vanwege corona is vervallen zijn de openingstijden van het telefonisch spreekuur verruimd.

De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs (vrijwilligers en zelf ook 55+) uitleg over reizen met trein en bus. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 038-3037010 en hebben antwoord op alle vragen. Zoals hoe een OV-chipkaart moet worden aangevraagd of hoe de 40 procent korting voor samen reizen werkt. Ook informatie over de coronamaatregelen in het OV, over verlenging van een abonnement of over keuzedagen wordt verstrekt. Ook handig voor wie (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk wordt van OV maar nog niet weet hoe het werkt.
De OV-ambassadeurs zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10 tot 12 uur. Op dinsdag en donderdag daarnaast van 13.30 tot 15 uur en op maandag en woensdag van 18.30 tot 20 uur. Meer informatie op de website.


www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden