Repair Café: veilig snoeien met scherp tuingereedschap
<p>Geslepen tuingereedschap werkt veel beter en veiliger. Foto: W. Bleumink</p>

Geslepen tuingereedschap werkt veel beter en veiliger. Foto: W. Bleumink

Repair Café: veilig snoeien met scherp tuingereedschap

BORCULO - Menigeen gaat binnenkort weer in de tuin aan de slag en dan blijkt het snoeigereedschap toch niet meer zo scherp. Maar vele plantensoorten zijn erg gevoelig voor botte scharen, die eigenlijk niet knippen maar kneuzen. Dat levert bruine randen op. Feitelijk een verwonding van de plant die ook voor het aanzicht niet prettig is. Met scherp gereedschap is het bovendien veel veiliger, maar ook comfortabeler werken. Botte gereedschappen zijn vaak onvoorspelbaar tijdens gebruik en kunnen verwondingen veroorzaken.

Bij Repair Café Berkelland kan men terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis-, tuin, en keuken- apparaten, het vervangen van horlogebatterijen en defecte Senseo- en Nespresso-apparaten. Repair Café Berkelland heeft inmiddels een zeer ruime voorraad gebruikte- en nieuwe onderdelen. Ook voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers, messen van cirkel grasmaaiers, beitels, huishoudscharen, tafel-, en keukenmessen kan men bij het RCB terecht. Deze worden professioneel weer perfect scherp gemaakt.
Repair Café Berkelland repareert belangeloos en zonder winstoogmerk spullen voor alle inwoners van Berkelland en omstreken. De vrijwilligersorganisatie is met name bedoeld voor hen die het zelf repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn gratis. Eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor slijpwerk wordt afhankelijk van het type een klein vast bedrag berekend. Hiervan wordt onder meer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.
Repair Café Berkelland repareert dagelijks. Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan een afspraak maken met coördinator Wijnand Bleumink in Borculo, dagelijks van maandag t/m zaterdag via telefoonnummer 06-57977625 of 0545-287915; e-mail: repaircafeberkelland@kpnmail.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden