BerkellandEnergie doet mee aan actie ‘Zet ‘m op 60!’

BerkellandEnergie doet mee aan actie ‘Zet ‘m op 60!’

Campagne om huishoudens energie en geld te laten besparen

BERKELLAND - BerkellandEnergie roept inwoners op hun cv-ketel op 60 graden te zetten. Huishoudens kunnen daar jaarlijks tientallen euro’s aan energie mee besparen. Aan deze landelijke actie ‘Zet ‘m op 60!’ doen zestig energiecoöperaties mee.

Coöperatievoorzitter Paul Knuvers van BerkellandEnergie zegt: “De meeste cv-ketels staan standaard veel te heet ingesteld. Door de temperatuur van het verwarmingswater naar 60 graden terug te brengen, werkt je ketel efficiënter. Zo bespaar je veel gas (en dus CO2-uitstoot) en daarmee energie en geld. Dat kan oplopen tot wel 60 euro per jaar.” Huishoudens die meedoen aan de actie en hun ketel lager zetten kunnen ook nog duurzame prijzen winnen.
BerkellandEnergie (BE) is een van de ruim 200 energiecoöperaties in Nederland. Deze lokale initiatieven wekken duurzame energie op zonder winstoogmerk. Bijvoorbeeld door warmteterugwinning bij een nabijgelegen fabriek, of zonnepanelen op daken van kantoren. De afgelopen jaren heeft BE op vijf grote daken collectieve zonneprojecten gerealiseerd voor de leden. Momenteel wordt hard gewerkt aan het ontwikkelen van grootschalige opwekking van elektriciteit via zon en wind.

Cv-ketel
Een cv-ketel staat vanuit de fabriek standaard afgesteld op 80 of 85 graden, veel heter dan voor de meeste huizen nodig is. Met een simpele handeling is de temperatuur van het verwarmingswater (dus niet het warme douche- of kraanwater!) makkelijk naar 60 graden te brengen. Op onderstaande website staan gratis korte en simpele instructiefilmpjes voor alle gangbare cv-ketels.
“Meestal is het niet meer dan een simpele handeling, waarmee je al gauw tientjes per jaar bespaart. Je woning wordt energiezuiniger, terwijl je comfort en warmte gelijk blijven. Een kleine moeite om iets goeds te doen voor het klimaat”, aldus Knuvers.

Campagne
Voor de campagne Zet ‘m op 60! werkt BE samen met Urgenda. Doel van de campagne is de uitstoot van CO2 zoveel mogelijk terug te dringen. De campagne wordt onderschreven door vrijwel alle fabrikanten van cv-ketels.
Huishoudens die meedoen aan de actie, maken kans op duurzame prijzen. Als hoofdprijs betaalt Urgenda een jaar lang de energierekening. Doet een huishouden via de energiecoöperatie mee aan de actie, dan maakt de coöperatie zelf ook nog kans op 2.500 euro. Voor vragen kan gemaild worden met info@berkellandenergie.nl.


www.zetmop60.nl/berkellandenergie

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden