Deze foto is te zien in het album Januari van Fotoclub Berkelland. Foto Willem Brons

Deze foto is te zien in het album Januari van Fotoclub Berkelland. Foto Willem Brons

Wibro

Fotoclub Berkelland blijft ook nu creatief

Algemeen

RUURLO - Het afgelopen jaar heeft Fotoclub Berkelland geprobeerd om zoveel mogelijk activiteiten door te laten gaan. En dat is binnen de RIVM-regels uitstekend gelukt. De vereniging hoopt dat in 2021 voort te kunnen zetten. De leden hebben volop plannen om actief hun gezamenlijke hobby te blijven beoefenen.

Fotoclub Berkelland is een kleine, gezellige vereniging met leden uit de wijde omtrek, van Lochem tot Eibergen, van Ruurlo tot Neede. De thuisbasis is kulturhus ’t Stieltjen, in Haarlo, waar normaal gesproken de maandelijkse clubavonden plaatsvinden. Voorlopig zijn deze fysieke bijeenkomsten vanwege corona vervangen door online ontmoetingen, waarin leden elkaar tips en feedback kunnen geven over de foto’s. Zowel beginners als gevorderden leren zo met en van elkaar. Reden temeer voor liefhebbers van fotografie om zichzelf als lid aan te melden.

Activiteiten
Gedurende het jaar staat maandelijks een ander thema centraal. De leden kiezen uit hun eigen foto’s van dit thema de mooiste en leveren die aan als Foto van de Maand. Iedereen kan binnen de opdracht zijn creativiteit de vrije loop laten. Vervolgens worden tips en feedback uitgewisseld, waarna de foto’s een mooie plek op de website van de club krijgen. Sinds enkele maanden kunnen leden zelf ook gratis persoonlijke albums rond een eigen thema op de website plaatsen .
Daarnaast organiseren de verschillende werkgroepen binnen de club af en toe excursies, waar leden gratis bij kunnen aansluiten. Ook voor de excursies is een coronaproof alternatief gevonden, aangezien het momenteel niet mogelijk is om als groep op pad te gaan. Nu wordt er een route aangeboden, die iedereen individueel of in een klein groepje kan volgen om ter plekke foto’s te maken. Het is verrassend om vervolgens op de website te zien hoe divers de resultaten van zo’n foto-expeditie zijn. Iedereen valt wel iets anders op of dezelfde plek wordt op heel verschillende manieren in beeld gebracht.
Verder krijgen de leden in normale tijden met regelmaat gratis toegankelijke lezingen en soms een cursus aangeboden. Dit zal weer opgepakt worden zodra het mogelijk is om met grotere groepen fysiek bij elkaar te komen .

Uitnodiging
In deze bijzondere tijden wil de fotoclub graag ook gasten inspireren en uitnodigen om hun eigen Foto van de Maand in te sturen. Hier zijn geen kosten of verplichtingen aan verbonden. Wel geldt binnen de club de afspraak dat de Foto van de Maand gemaakt moet zijn in het lopende kalenderjaar (alleen in de maand januari kiest ieder zijn mooiste foto van het jaar ervoor). Ook deze foto’s zullen gepubliceerd worden op de website.
Voor meer informatie en inspiratie: kijk op de website, bel met bestuursleden Hillie Kupper-Nijstad (0545-292434) of Willem Brons (06- 13777965) of mail naar info@fotoclubberkelland.nl.


www.fotoclubberkelland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo