Het portret ‘De Fysicus’ door Fulco de Vos, winnaar van De Nederlandse Portretprijs 2019, is dit jaar helaas nog niet te zien in Ruurlo. Foto: PR

Het portret ‘De Fysicus’ door Fulco de Vos, winnaar van De Nederlandse Portretprijs 2019, is dit jaar helaas nog niet te zien in Ruurlo. Foto: PR

Expositie ‘Good Looking’ opnieuw jaar uitgesteld

Algemeen

RUURLO - Corona gooit opnieuw roet in het eten van de expositie ‘Good Looking - portretkunst in Ruurlo’. Ruim dertig kunstenaars stonden klaar om in mei met hun portretten naar Ruurlo te komen. Dat gaat helaas niet door.

De werkgroep die jaarlijks een kwalitatieve expositie wil organiseren, had dit jaar met ‘Good Looking - portretkunst in Ruurlo’ graag een vervolg gegeven aan de succesvolle expositie ‘Mathilde - van muze tot mythe - in Ruurlo’. Mathilde trok in 2019 zo’n 3.500 bezoekers in de speciaal daarvoor ingerichte galerie ‘De Smidse’ en in de Dorpskerk. Dit jaar werd weer op zo’n aantal gerekend.
Vorig jaar moest ‘Good Looking - portretkunst in Ruurlo’ al op het laatste moment worden geannuleerd vanwege de uitgebroken coronapandemie. Dit jaar is dat helaas niet anders. Vanuit hun verantwoordelijkheid voor de exposerende kunstenaars, bezoekers en vrijwilligers is er volgens de organisatoren geen andere keuze mogelijk.
Wat na de geslaagde start in 2019 een traditie had moeten worden, krijgt door corona een moeilijke start. De organisatoren geven de moed echter niet op. Zij denken alweer na over de expositie in mei 2022.

-

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo