Met volgeladen auto’s bezorgden vrijwilligers meer dan 150 dozen met levensmiddelen bij dorpsgenoten. Foto: PR

Met volgeladen auto’s bezorgden vrijwilligers meer dan 150 dozen met levensmiddelen bij dorpsgenoten. Foto: PR

Kerken en Plus Kogelman maken ruim 150 dorpsgenoten blij

Algemeen

RUURLO - Het belooft een mooie traditie te worden, de actie van de kerken in Ruurlo en Barchem samen met supermarkt Plus Kogelman. Al meerdere jaren mogen de kerken in januari een groot aantal dozen met levensmiddelen bezorgen bij dorpsgenoten die deze ondersteuning heel goed kunnen gebruiken. Dit jaar gingen er zelfs meer dan 150 dozen de deur uit.

Bij Plus Kogelman konden de klanten in de afgelopen maanden sparen voor een gratis doos met boodschappen ter waarde van vijftig euro. Wie geen spaarkaart kon of wilde volplakken werd gevraagd de bij de kassa ontvangen zegels in een grote spaarbus bij de uitgang van de winkel te doen. Aan die oproep werd door velen gehoor gegeven. Er werden zelfs helemaal volgeplakte spaarkaarten in de bus gedaan. Blijkbaar weten de gevers dat er in Ruurlo mensen zijn die zo’n gratis doos veel harder nodig hebben dan zijzelf.
De kerken konden met al die geschonken zegels ruim honderdvijftig spaarkaarten volplakken en bij Plus omruilen voor evenzovele dozen met levensmiddelen, elk met een waarde van vijftig euro. In de afgelopen dagen werden die dozen door vrijwilligers bezorgd bij dorpsgenoten die daar heel blij mee waren.
Het rondbrengen bleek dankbaar werk gezien de blije reacties van de ontvangers. Iemand zei: “Wij moeten van zeventig euro in de week rondkomen. Zo’n doos met voor vijftig euro aan levensmiddelen is dus een enorme verrassing.”
Er is bewust gekozen voor een actie in januari, omdat in december al veel gebeurt op dit gebied. Juist na de feestdagen blijkt januari steeds weer een lange maand te zijn voor mensen met een kleine beurs. De organisatoren bedanken alle gevers en vrijwilligers voor de wijze waarop zij ook dit jaar weer hebben bijgedragen aan een succesvolle actie.

-

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant