VV Ruurlo en Stichting Beheer Sportpark ‘t Rikkelder doen nieuw voorstel voor nieuwbouw-locatie sporthal
<p>VV Ruurlo en Stichting Beheer Sportpark &#39;t Rikkelder doen voorstel voor onderzoek om de nieuwe sporthal op de huidige locatie van de kantine en kleedkamers te bouwen. Foto: PR</p>

VV Ruurlo en Stichting Beheer Sportpark 't Rikkelder doen voorstel voor onderzoek om de nieuwe sporthal op de huidige locatie van de kantine en kleedkamers te bouwen. Foto: PR

VV Ruurlo en Stichting Beheer Sportpark ‘t Rikkelder doen nieuw voorstel voor nieuwbouw-locatie sporthal

RUURLO – Het bestuur van voetbalvereniging Ruurlo heeft in samenspraak namens Stichting Beheer Sportpark 't Rikkelder afgelopen weekeinde haar leden geïnformeerd over de ontwikkelingen rondom de geplande locatie van de nieuw te realiseren sporthal nabij zwembad De Meene aan de Loolaan in Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

“Als VV Ruurlo heeft ons dat verrast en hebben wij in de commissievergaderingen van de gemeente Berkelland aangegeven dat wij nog wat andere opties zien. Wij hebben namelijk de gemeente gevraagd nog een keer goed te kijken naar de verschillende locaties en ervoor te zorgen dat een te maken keuze voor iedereen helder en transparant is”, zo verklaart het bestuur van VV Ruurlo in haar schrijven aan de leden. VV Ruurlo kijkt namelijk met verschillende invalshoeken naar de verschillende locaties.

Zo is VV Ruurlo niet tegen de locatie De Meene. “Wij zien de synergie-mogelijkheden aldaar en wij vinden het zwembad voor Ruurlo als dorp erg belangrijk. Als de nieuwe sporthal er voor zorgt dat het zwembad behouden blijft, vinden wij dat voor het dorp Ruurlo een belangrijk argument. Wel vinden wij dat ook deze locatie volledig en transparant vergeleken moet worden met de overige voorgestelde locaties”, zo stelt het bestuur.
Over de eventuele locatie aan de Nieuwe Weg is niet eerder met VV Ruurlo gesproken.

'Volledig en
transparant
vergeleken
met de
overige
voorgestelde
locaties'


“Voor deze locatie is het nodig om een deel of het gehele trainingsveld te verkopen. Wij hebben hier als VV Ruurlo de afgelopen weken goed over nagedacht. Wij zijn van mening dat op deze locatie minder synergie te halen valt voor ons als voetbalvereniging. Ook willen wij geen geheel veld afstaan. Deze locatie heeft dan ook niet onze voorkeur”, aldus het bestuur.

Nieuwe variant
In de raadsvergadering van de gemeente Berkelland van 19 januari heeft VV Ruurlo en Stichting Beheer Sportpark 't Rikkelder een nieuwe locatie aandragen voor de nieuwbouw van een sporthal aan de gemeente: namelijk de locatie van sportpark ‘t Rikkelder aan de Furstenauerstraat.
“Deze variant hebben wij als bestuur van VV Ruurlo en Stichting Beheer Sportpark ‘t Rikkelder besproken en kort onderzocht. Deze optie was echter nog niet voorgelegd aan de leden maar dat hebben we afgelopen weekeinde gedaan middels de vernoemde brief. Wij denken dat het een interessante optie is, die het verdient om goed nader onderzocht te worden.”

Nieuwe locatie
aangedragen:
sportpark
‘t Rikkelder


Het bestuur en de stichting stelt namelijk voor de nieuwe sporthal te realiseren op sportpark ‘t Rikkelder op de plek van nu de kantine en kleedkamers zijn gesitueerd. Vanuit de hoek van de fietsenstalling tot aan het hek achteraan op het sportpark heeft men 85 meter lengte en 36 meter breedte aan ruimte.

“Theoretisch is dit voldoende om daar de nieuwe sporthal te bouwen. Maar als VV Ruurlo vragen we daar ook iets voor terug.
Wij willen dan een gezamenlijke nieuwe kantine, gezamenlijke nieuwe kleedkamers en een tribune naar het hoofdveld gericht, zodat de sporthal vanaf het veld niet direct zichtbaar is. We willen de kantine op de eerste verdieping en op de begane grond voldoende kleedkamers en diverse technische ruimtes zoals onderhoudshokken, massageruimte, fitnessruimte en een ballenhok. Wij zien dit als een ideale optie.
Het geeft de mogelijkheid om samen met alle binnensportverenigingen en ook met Stichting Zwembad Ruurlo te werken aan een vitaal sportpark. Het geeft de mogelijkheid om gedurende de bouw de huidige sporthal open te houden. En als voetbalvereniging kunnen we tijdelijk gebruik maken van de kleedkamers en kantine van sporthal ‘t Rikkenhage.
Wij verwachten hier planologisch weinig bezwaren van omwonenden te krijgen en wij denken dat er voldoende parkeergelegenheid te realiseren valt op de plek van de huidige sporthal. Kortom, we zien veel voordelen op deze plek”, aldus het bestuur van VV Ruurlo en Stichting Beheer Sportpark 't Rikkelder.

Daadwerkelijk
Wel moet volgens het bestuur en de stichting goed gekeken worden of de genoemde 36 meter breedte voldoende is. “Daar moet een goede situatieschets antwoord op kunnen geven. Is deze variant mogelijk? VV Ruurlo en Stichting Beheer Sportpark 't Rikkelder denken dat dit zeker mogelijk is. “We hebben de gemeente gevraagd deze variant nader te onderzoeken. Mochten we hier in de nabije toekomst daadwerkelijk over willen gaan tot het uitvoeren van deze plannen zullen we het natuurlijk eerst aan de leden in een algemene ledenvergadering voorleggen.”

'Veel impact
voor de leden'

Zowel het bestuur van VV Ruurlo en Stichting Beheer Sportpark 't Rikkelder denken dat een voorstel is met veel impact voor de leden en vindt dat dit soort opties goed onderzocht en afgewogen moeten worden. “Dit is een besluit die ons de gelegenheid geeft weer dertig tot veertig jaar vooruit te kunnen”, aldus beide partijen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden