Lions halen heel wat DE-punten op

Lions halen heel wat DE-punten op

LOCHEM/ BORCULO/RUURLO - Voor het derde jaar doet de Lions Club Lochem-Berkelland West mee aan de landelijke Lions inzamelingsactie van DE-punten. De oogst is nog niet geteld, maar een schatting van het aantal ingeleverde bonnen stemt woordvoerder Henk Seinen zeer optimistisch.

In vijf kernen, Lochem, Laren, Barchem, Almen, Borculo en Ruurlo, werden inzamelingsboxen geplaatst. De uitslag laat nog even op zich wachten. Seinen: "In voorgaande jaren kwamen wij altijd bij elkaar om op een ochtend of middag te gaan tellen. Nu moeten wij alle verzamelde bonnen verdelen omdat onze leden in deze coronatijd thuis moeten gaan tellen."
Na de telling worden de waardepunten uiteindelijk bij Douwe Egberts ingeleverd. Deze rondt het aantal ingezamelde punten naar boven af en zet de opbrengst om in pakken koffie die bestemd zijn voor de voedselbanken. "Wij zijn alle supermarkten dankbaar dat zij mee hebben willen werken en bijzonder zijn wij iedereen die bonnen heeft gedoneerd erkentelijk. Op deze manier dragen wij wat bij voor de mensen die de voedselbank nodig hebben", aldus de woordvoerder van de Lions Club Lochem-Berkelland West.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden