Ook Berkellandse coronacijfers ernstig
<p>Het virus houdt de hele wereld bezig. Foto: PR</p>

Het virus houdt de hele wereld bezig. Foto: PR

Ook Berkellandse coronacijfers ernstig

BERKELLAND - Corona houdt de gemoederen nu al een jaar bezig. In de kranten zijn dagelijks updates te vinden van de laatste cijfers. Bij de eerste golf leek de schade in deze regio nog beperkt ten opzichte van andere delen van het land. Maar in deze (tweede) periode ontloopt ook het oostelijk deel van ons land het virus niet. De hele veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland kleurt sinds 5 november diep paars, en het risiconiveau is ’zeer ernstig’. Voor de veiligheidsregio Twente geldt deze code al sinds 21 oktober.

Door Rob Stevens

Nederland telt tot nu toe ruim 900.000 inwoners die besmet zijn met het Covid-19 virus. Bijna 13.000 van hen overleden eraan. In Berkelland zijn tot zaterdag 2.249 mensen geteld die positief scoorden op de coronatest. Van hen overleden er 37. Zaterdag werden er vijftien nieuwe besmettingen gemeld.
Berkelland blijft al een tijdje rond dezelfde besmettingswaardes schommelen. In Gelderland behoort het qua besmettingsgraad relatief tot de zwaarst getroffen gemeentes. Het aantal daarvoor noodzakelijke ziekenhuisopnames laat weer een tegenovergestelde beeld zien.
Het slechte nieuws is dat op korte termijn nu ook een nieuwe besmettelijker Engelse variant van het virus onze gezondheid bedreigt. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten contacten nog een tijdje tot een minimum worden beperkt. Mede daarom is de landelijke lockdown verlengd tot en met in ieder geval 9 februari.
Het goede nieuws voor de langere termijn is dat het vaccineren is begonnen. Voor de tweede week op rij is landelijk het aantal meldingen iets gedaald. Het percentage mensen met een positieve testuitslag daalde licht.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden