Gaudium Real Estate koopt voormalige Sint Willibrordusschool in Ruurlo
<p>De oude Sint Willibrordusschool aan de Stationsstraat wordt gesloopt, maar de karakteristieke entree van de school blijft behouden en wordt op een speelse wijze ge&iuml;ntegreerd in de nieuwbouw. Foto: PR. . </p>

De oude Sint Willibrordusschool aan de Stationsstraat wordt gesloopt, maar de karakteristieke entree van de school blijft behouden en wordt op een speelse wijze geïntegreerd in de nieuwbouw. Foto: PR. .

Gaudium Real Estate koopt voormalige Sint Willibrordusschool in Ruurlo

RUURLO – Gaudium Real Estate, een samenwerking van Javri Holding en Borghese Real Estate, koopt van de gemeente Berkelland de voormalige Sint Willibrordus school in Ruurlo. Op deze locatie ontwikkelt Gaudium een nieuw te bouwen woonzorgcomplex.

Door Jan Hendriksen

Het nieuwe woonzorgcomplex biedt ruimte aan 22 appartementen, variërend in woonoppervlakte van 29 tot 74 vierkante. De school aan de Stationsstraat wordt gesloopt, maar de karakteristieke entree van de school blijft behouden en wordt op een speelse wijze geïntegreerd in de nieuwbouw. Het nieuwbouwcomplex krijgt een grote algemene ruimte voor de bewoners om samen te kunnen eten en te recreëren. Rondom het gebouw wordt een grote tuin aangelegd. De architect voor dit project is IKB Architecten uit Lochem. Gaudium Real Estate is gespecialiseerd in het ontwikkelen en realiseren van duurzame zorgvastgoed-complexen en beschikt over een uitgebreide kennis en ervaring en is daardoor in staat om kwalitatief hoogwaardige zorgwoningen te realiseren. Een huis waar men graag thuiskomt. Daarbij worden alle gebouwen erkend met een duurzaamheidscertificaat.

Historische Vereniging Old Reurle is blij dat de nieuwe eigenaar van de voormalige katholieke Sint Willibrordusschool in samenwerking met de architect de karakteristieke voorgevel van de voormalige school aan de Stationsstraat wil integreren in het bouwplan. Old Reurle heeft jaren geleden al correspondentie en gesprekken gevoerd met de gemeente Berkelland en aangegeven dat er van dit soort panden al zoveel verloren zijn gegaan in Ruurlo. Verwijzend naar onder meer het voormalige pand De Bakkerij aan de Groenloseweg.

De voorgevel van de voormalige Sint Willibrordusschool is vanaf de bouw in 1930 niet veranderd. De school startte met twee lokalen en kende door de jaren heen een flinke groei en werd een paar keer vergroot. Er bestond een sterke binding met de Sint Willibrordusparochie, maar in 1972 werd de school los gekoppeld van de parochie en kwam er een eigen schoolbestuur. In 2005 vierde de school op grootse wijze het 75-jarig bestaan waarna het begin 2015 de deuren aan de Stationsstraat sloot en verhuisde naar de nieuwbouw aan de Nieuwe Weg.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden