<p>Nic&ocirc;le te Plate (l) krijgt &nbsp;van Mardine van der Spoel een mooi boeket bloemen. Foto: PR</p>

Nicôle te Plate (l) krijgt  van Mardine van der Spoel een mooi boeket bloemen. Foto: PR

Juf Nicôle te Plate al 25 jaar op Kerst Zwartschool

RUURLO – Onlangs was het 25 jaar geleden dat juf Nicôle te Plate in dienst trad op de Kerst Zwartschool in Ruurlo. Kort nadat ze als leerkracht basisonderwijs afstudeerde, kwam er een vacature vrij in de kleutergroepen. Jarenlang was Nicôle daar één van de vaste leerkrachten.

Naast groepsleerkracht, specialiseerde Nicôle zich door diverse opleidingen en cursussen in de ontwikkeling van het jonge kind. Om de overgang van de leerlingen van de peuterspeelzaal naar de basisschool zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen en ook voor het tijdig signaleren en begeleiden van risicoleerlingen, heeft zij ruim vier jaar zeer intensief samengewerkt met de leidsters van de peuterspeelzaal. Het ging hier om een landelijk pilot die met veel succes op de Kerst Zwartschool is opgezet. “Er is veel veranderd de afgelopen 25 jaar. Het lijkt soms wel dat er meer van de kinderen gevraagd wordt, maar toch zijn kinderen over het algemeen wel toe aan de lesstof die ze aangeboden wordt. Bij jonge kinderen blijft het spel van groot belang, hier kunnen ze veel van leren. Als leerkracht ben je je daar bewust van en pas je de doelen daar op aan. 25 jaar geleden was ieder kind al uniek en tegenwoordig is dat nog steeds zo, dat maakt het werken in het onderwijs ook zo leuk,” zo verklaart de jubilerende juf. Een paar jaar geleden maakte Nicôle de overstap naar groep drie. “De kennis die ik heb van het jonge kind, laat mij ook anders kijken naar het leren lezen, rekenen en schrijven in groep drie. We starten dagelijks met een inloop waarin kinderen naar eigen interesse en niveau aan de slag gaan. Het is ons doel om ook het werken in hoeken en het spelenderwijs leren meer door te trekken naar de hogere groepen. We merken dat we hiermee tegemoet komen aan de behoeftes van veel kinderen.”

Nicôle te Plate is binnen het team een zeer gewaardeerde en actieve collega. Zo vormt zij de schakel tussen het team en de ouderraad, zorgt ze voor de decoratie en inrichting van de school en had zij een voortrekkersrol bij de ‘vergroening’ van het onlangs vernieuwde schoolplein. Het rondleiden en informeren van nieuwe ouders behoort ook tot haar taken. Binnenkort gaat Nicôle zich verder specialiseren als taalcoördinator binnen de school. Aangezien een feestje er in deze tijd niet in zit, is Nicôle onder andere verrast met een prachtig jubileumbord versierd met feestelijke tekeningen van kinderen in de tuin. Namens de Stichting OPONOA mocht de locatiecoördinator van de Kerst Zwartschool, Mardine van der Spoel, haar een prachtig boeket aanbieden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden