Afbeelding
Foto: PR

Voordelen van thuiswerken

XInterviews & Achtergrond

We zitten weer thuis… Na de nieuwe strenge maatregelen is het niet meer wenselijk om op kantoor te werken. Toch is het thuiswerken zo slecht nog niet. Veel werknemers ervaren het als prettig en er wordt in veel kantoren gesproken over meer vaste thuiswerkdagen, ook als we straks wel weer naar kantoor kunnen. Om de nieuwe lockdown een beetje positief te benaderen, lijsten we in dit artikel een paar voordelen van het thuiswerken voor je op! 

Minder tijd kwijt aan reizen

Het grootste voordeel, als je het ons vraagt, is de winst in tijd. Normaal ben je misschien wel een half uur tot uur onderweg naar je werk. Wanneer je thuiswerkt kun je net iets langer in je bed blijven liggen, maar kun je die gewonnen uurtjes ook anders inzetten. Zo kun je in de ochtend sporten, lekker lang douchen of iets langer in bed blijven liggen. Ook zorgt het voor minder stress in de ochtend. Zo hoef je je trein niet te halen en sta je nooit in de file. Alles wat je in de ochtend moet doen, is je laptop openklappen. Dat gaat je vast wel lukken.

Inplannen van eigen tijd 

Naast dat je minder tijd kwijt bent aan het reizen van je werk, kun je je eigen tijd flexibeler inplannen. Omdat je je thuis niet aan de 9-tot-5 mentaliteit hoeft te houden, kun je zelf kiezen hoe jij je tijd inplant. Begin in de ochtend bijvoorbeeld iets eerder en neem iets langer pauze voor een korte workout of tripje naar de supermarkt. Zolang je werk er niet onder lijdt, kun je als je thuiswerkt je uren vaak wat makkelijker zelf inplannen. 

Duurzame keuze

Een groene footprint wordt steeds belangrijker. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij aan een duurzame wereld. De vermindering van het woon-werkverkeer heeft een positieve invloed op de hoeveelheid uitstoot van gassen. Maar daarnaast zorgt thuiswerken voor nog meer duurzame keuzes. Zo wordt er steeds vaker gekozen voor circulaire IT, waarbij IT apparatuur een tweede leven krijgt. Een tablet huren van Flexitrent is ideaal voor bedrijven die niet in een keer veel geld kunnen of willen investeren in de thuiswerkplek van werknemers. Deze laptops krijgen een tweede leven, wat goed is voor de portemonnee én onze aarde. 

Deze drie voordelen laten zien dat thuiswerken helemaal zo slecht nog niet is. Heb jij de voordelen van thuiswerken al ondervonden? Veel succes met thuiswerken. Blijf positief en gezond! 

Dit artikel wordt u aangeboden door Flexitrent.  Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant