SFB Winterspelen: lekker actief tijdens de lockdown
Gezellig samen een balletje trappen behoort tot de mogelijkheden. Foto: PR
Gezellig samen een balletje trappen behoort tot de mogelijkheden. Foto: PR

SFB Winterspelen: lekker actief tijdens de lockdown

BERKELLAND - Om de jeugd in Berkelland te helpen de lockdown actief en gezond door te komen organiseert de Sport Federatie Berkelland (SFB) vanaf maandag 11 januari activiteiten in de buitenlucht onder de naam SFB Winterspelen. De SFB organiseert in alle grote kernen van Berkelland verschillende activiteiten voor de jeugd in de leeftijd van 8 tot 12 jaar en voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Binnensportaccommodaties zijn gesloten, maar buiten mag de jeugd tot 18 jaar samen sporten. Nu leerlingen door de sluiting van de scholen geen gymles krijgen en (met uitzondering van buitensporten) ook hun eigen sport niet kunnen beoefenen bewegen kinderen en jongeren te weinig. Bewegen is belangrijk om het lichaam maar ook vooral het koppie gezond te houden.

De informatie over de activiteiten, dagen en tijdsstippen wordt gegeven in de SFB Winterspelen Kern-app (net zoals de Zomertoer-sportapp). De jeugd tot 12 jaar kan zich via www.sjorssportief.nl aanmelden voor de Kern-app van de eigen woonplaats. Na aanmelding wordt men in de jeugdapp toegevoegd en hoort men waar en wanneer de activiteiten zijn.

Jongeren vanaf 12 jaar kunnen zich voor de eigen jongeren Kern-app aanmelden door een appje te sturen naar 0545-476727, en ja, naar dit nummer kun je echt appen! In het appje vermelden wat je naam, leeftijd, school en woonplaats is. Wie zelf een idee voor een activiteit heeft om samen met anderen te doen, kan dit in de app voorstellen.

De SFB Winterspelen Kern-apps blijven in de lucht zolang de beperkende maatregelen gelden. Voor vragen kan men terecht op info@sportfederatieberkelland.nl of 0545-476727.

www.sportfederatieberkelland.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden