<p>Gerda ter Denge, kandidaat-wethouder, voorgedragen door het CDA. Foto: PR</p>

Gerda ter Denge, kandidaat-wethouder, voorgedragen door het CDA. Foto: PR

Gerda ter Denge beoogd opvolger Marijke van Haaren

BERKELLAND - Gerda ter Denge uit Losser volgt Marijke van Haaren op als wethouder. Formeel gebeurt dat waarschijnlijk al de eerstkomende raadsvergadering. Het is de derde keer in de laatste twee raadsperiodes dat Gerard Hillhorst, de fractievoorzitter van het CDA in Berkelland, op zoek moet naar een opvolger. Eerder trad Leo Scharenborg af en vertrok Patricia Hoytink-Roubos omdat ze in 2019 benoemd werd als burgemeester van Overbetuwe. En nu dus Marijke van Haaren, om persoonlijke redenen.

Door Rob Stevens

Gerda ter Denge: “Ik weet de weg vanuit Losser naar Berkelland al te vinden. Het is een mooi stuk van de Achterhoek en het lijkt me leuk daar nog meer kennis me te maken. Mijn eerste contact met de CDA-fractie voelde als een warm bad. Als dat mijn voorland is, is dat positief. Ik heb veel zin in de samenwerking en kijk er naar uit. Ik heb ervaring als fractievoorzitter en wethouder voor het CDA in de gemeente Losser en als statenlid in Overijssel.”

Op de vraag wat er gebeurt na de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 antwoord ze: “Ik ben fulltime beschikbaar. Ik ben nog parttime bestuursvoorzitter bij de stichting Onderwijsbegeleiding Oost Nederland, maar had al aangekondigd daarmee te stoppen. Mijn termijn loopt in principe tot de verkiezingen. Dat is mijn klus en vooralsnog dus de periode dat ik daar aan het werk ben.”

Gerda is iemand die zichzelf karakteriseert als iemand die graag tussen de mensen in staat. Gerard Hillhorst ziet daarin een link met degene die zij op volgt: Marijke Van Haaren. Gerard: “Dat is ook wat Marijke van Haaren aangaf als wat zij, na haar min of meer gedwongen afscheid als wethouder in verband met de ziekte van haar man, het meest zou missen: het contact met de mensen.”

Hillhorst vertelt hoe ze bij Gerda ter Denge zijn uitgekomen. Eerst werd een profielschets gemaakt. Daarna wordt gekeken wie daar het best bij past en wat het beste is voor Berkelland. Hillhorst: “We zochten iemand met ervaring. In principe neemt Gerda de complete portefeuille van Marijke over. Dat is de intentie. Het zorgdomein is niet de meest makkelijke portefeuille. Daar is de ervaring die Gerda heeft, wel voor nodig.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden