Het nieuwe jaar in met de kerkklokken van de Dorpskerk
De kerkklokken luidden het nieuwe jaar in. Foto: PR
De kerkklokken luidden het nieuwe jaar in. Foto: PR

Het nieuwe jaar in met de kerkklokken van de Dorpskerk

RUURLO – Helemaal stil was het niet rond de jaarwisseling. Naast het vuurwerk dat er toch afgestoken werd, ondanks het verbod, klonk ook de kerkklok van de Dorpskerk in Ruurlo.

De kerklokken waren niet alleen vanuit de Dorpskerk in Ruurlo te horen. Het spontane initiatief om de kerkklokken te luiden werd in korte tijd in veel plaatsen in Nederland overgenomen. Daarmee wilden de kerken een bijdrage leveren aan een gedeeld gezamenlijk gevoel.

"We beginnen aan een nieuw jaar met nieuwe perspectieven. Iedereen verlangt naar een jaar waarin weer meer mogelijk wordt. Gaan we weer terug naar het oude normaal?
Ook al is vuurwerk niet toegestaan en moeten we de anderhalve meterregel in acht nemen, toch zullen velen even naar buiten gaan om elkaar een goed nieuwjaar te wensen. Dat jaar wordt dus letterlijk ingeluid vanaf de torens van honderden kerken, zoals de Dorpskerk in Ruurlo. Kerkklokken worden van oudsher bij speciale gelegenheden geluid, bijvoorbeeld bij een begrafenis of huwelijk. Het klokgelui geeft een gevoel van saamhorigheid. Dat hebben we nu meer dan ooit nodig. Dat is de boodschap achter dit initiatief."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden