Westerbork Scholen Project Ruurlo

Westerbork Scholen Project Ruurlo

Westerbork Scholen Project Ruurlo houdt moed

RUURLO – “Heeft u misschien gedurende de hete zomer, de prachtige nazomer en corona wel eens gedacht: Hé, bestaat het Westerbork Scholen Project in Ruurlo nog wel. Ik lees er niets meer over. Jazeker, het bestaat nog en supermarkt Plus Kogelman heeft daar weer zijn statiegeldflessenactie voor opengesteld tot eind november. In totaal heeft deze actie 1154 euro opgebracht waarvoor we de Plus en uiteraard ook de Ruurlose bevolking erg dankbaar voor zijn.”

Er viel gedurende de lente en de zomer verder over het project niets te melden omdat corona alle activiteiten in de ban had gedaan. En nadat het bestuur van de stichting met veel zorg al alle activiteiten gepland had zoals de lessen op de Ruurlose scholen en die van Mariënvelde voor de leerlingen van groep acht door de gastsprekers, meestal overlevenden van de Tweede Wereldoorlog.

Ook was het bezoek aan de Lochemse synagoge al afgesproken waar de tentoonstelling over Kamp Westerbork te bezichtigen zou zijn met uitleg van een medewerker en op diezelfde dag het bezoek aan de Lochemse moskee waar ook uitleg zou worden gegeven.

Tenslotte was het bezoek aan Kamp Westerbork ook al geregeld.

“Corona dwong ons echter alle afspraken af te zeggen. Erg jammer voor de leerlingen en hun begeleiders, die er tevoren al aandacht aan hadden besteed.

Onze jaarlijkse boekenmarkt in juni met daarbij een kleine markt met allerlei mooie aanbiedingen aan de Tolhutterweg bij de familie Schot ten bate van het project mocht ook niet georganiseerd worden en evenmin de boekenmarkt tijdens de Vredesweek in de Dorpskerk in september.

Jammer vonden we het wel, maar het was niet anders. Onze hoop is gevestigd op 2021. Het jaar waarin het Westerbork Scholen Project Ruurlo alweer twintig jaar bestaat. Daar willen we toch heel graag extra aandacht aan geven, zo mogelijk met een manifestatie in juni, weer bij de familie Schot.

Daarover gaat u meer horen”, zo verklaart het bestuur van Stichting Westerbork Scholen Project Ruurlo.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden