Coop haalt actieflessen op bij De Driesprong
<p>De kinderen mochten helpen het Coop-busje vol lege flessen te stoppen.. Foto: PR</p>

De kinderen mochten helpen het Coop-busje vol lege flessen te stoppen.. Foto: PR

Coop haalt actieflessen op bij De Driesprong

RUURLO - Sinds oktober doet buitenschool De Driesprong mee aan de flessenactie van supermarkt Coop in Ruurlo. Afgelopen vrijdag werden de ingezamelde flessen opgehaald. De kinderen hielpen mee bij het inladen. De opbrengst wordt gebruikt voor het verder vergroenen van het schoolplein.

De Driesprong had zich speciaal aangemeld, omdat de Coop met de flessenactie goede doelen in Ruurlo steunt. En nu was het dus de beurt aan de buitenschool. Met het inleveren van lege flessen, kan men een donatie aan de school doen. Het geld dat hiermee wordt opgehaald, wordt aan het einde van de actie, 31 december, door de supermarkt verdubbeld.
De Driesprong is al een tijdje bezig met het ‘vergroenen’ van het schoolplein. Naast het aanleggen van een wilgentenenhut, een waterspeelplaats en een insectenhotel, leefde de wens een heuse boomhut te realiseren. Inmiddels is aan deze wens voldaan. "Tegels eruit, groen erin", luidt het motto en inmiddels zijn er al diverse struiken en planten geplant.
Toch heeft de school nog wensen, zoals het planten van een aantal fruitbomen. Daarnaast zal er nog een natuurlijke rand als afzetting gerealiseerd moeten gaan worden. Dit alles kost een hoop geld.
Ouders en buurtbewoners doneerden daarom een flink aantal flessen aan de school. Om het hen makkelijk te maken had firma Boomkamp een big bag voor de school neergezet waarin de lege flessen verzameld zouden kunnen worden. Afgelopen vrijdag ging alles het Coop-busje in.
Uiteraard is school erg blij met alle gulle gevers. Gehoopt wordt dat er tot en met 31 december nog veel flessen bij komen. Men kan ze op school inleveren of rechtstreeks bij de Coop in Ruurlo.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden