Geen slipjacht in Ruurlo
<p>Zaterdag geen meute honden die achter een urinespoor van een vos aanjagen zoals vorig jaar in Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen</p>

Zaterdag geen meute honden die achter een urinespoor van een vos aanjagen zoals vorig jaar in Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen

Geen slipjacht in Ruurlo

RUURLO - Er was nog een sprankje hoop, maar het was eigenlijk al te voorzien. Het Slipjachtcomité Ruurlo heeft vanwege corona moeten besluiten om op zaterdag 5 december geen slipjacht te houden.

Door Jan Hendriksen

Bijna vier decennia lang organiseert het Ruurlose Slipjachtcomité op de eerste zaterdag van december deze jacht in Ruurlo, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Jacht Vereeniging (KNJV). “De slipjacht is in die periode wel eens eerder afgelast omdat het terrein te nat en drassig was. Dat leverde namelijk te veel gevaar voor de paarden en jagers op. Wel hebben we zelfs al eens met sneeuw gejaagd", aldus voorzitter Anton Bretveld van het Slipjachtcomité Ruurlo.
"Maar nu moeten we naar alle waarschijnlijkheid een jaartje overslaan. De leden van KNJV hebben dit seizoen, dat in Vorden begin november zou worden geopend met de zogenaamde Sint Hubertusjacht, door de corona nog niet kunnen jagen”, zegt Bretveld.
Volgens het organisatiecomité dat verder uit Gerrit Flierman, Gerrit Klein Bluemink en Henk Kleine bestaat geeft het geen pas om een jacht uit te zetten zolang er vanwege corona allerlei activiteiten worden afgelast en/of verboden. En mocht dat begin volgend jaar weer wel mogelijk zijn dan is het onzeker of Ruurlo nog in de agenda van de KNJV kan worden opgenomen.
Anton Bretveld: “We zouden dan eventueel in klein verband een doordeweekse jacht kunnen organiseren. Maar dan is nog maar de vraag of alle grondeigenaren in de huidige situatie hun medewerking willen verlenen om over hun terrein te jagen. Je moet er eigenlijk van uitgaan dat er tijdens dit slipjachtseizoen, dat normaliter tot eind maart doorloopt, in Ruurlo niet meer zo'n jacht wordt georganiseerd.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden