IJsbaan Ruurlo klaar voor vorst
<p>De bestuursleden Evert Wezinkhof, Henk Stegeman, Gert van der Mast en Albert Kamperman (v.l.n.r.) waren zaterdag &nbsp;bij de Ruurlose ijsbaan druk bezig om het &lsquo;raamwerk&rsquo; voor de sponsorspandoeken gereed te maken. Foto: Jan Hendriksen </p>

De bestuursleden Evert Wezinkhof, Henk Stegeman, Gert van der Mast en Albert Kamperman (v.l.n.r.) waren zaterdag  bij de Ruurlose ijsbaan druk bezig om het ‘raamwerk’ voor de sponsorspandoeken gereed te maken. Foto: Jan Hendriksen

IJsbaan Ruurlo klaar voor vorst

RUURLO - Of er dit winterseizoen geschaatst kan worden op de Ruurlose ijsbaan aan de Wiersseweg? “Dat is ongewis en is van twee factoren afhankelijk. Ten eerste moet er een voldoende dikke ijslaag op de baan liggen. Ten tweede moet corona geen spelbreker zijn.” Dat zegt voorzitter Geert Cornelissen van IJsclub Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

“Over dat laatste zijn we in gesprek met de gemeente Berkelland en de Koninklijke Nederlandse Schaats Bond (KNSB)”, aldus Cornelissen. “Want mocht er geschaatst kunnen worden, mogen we dan alleen jeugd toelaten op de baan? Want die mogen in groepsverband met elkaar ‘sporten’. Als het zover is zullen we moeten kijken en handelen naar de dan geldende maatregelen en mogelijkheden”, zegt de voorzitter van de IJsclub.
Toch namen vier bestuursleden van IJsclub Ruurlo afgelopen zaterdagmorgen alvast een voorschot op het nieuwe schaatsseizoen. Het viertal bracht de fietsenstalling en het ‘raamwerk’ voor de reclameborden bij de ijsbaan in gereedheid. “En dinsdag pompen we het water op de baan. Dat doen we steevast op 1 december. Dat is een vaste afspraak in samenspraak met de mede-pachter van het perceel. Deze datum is traditie”, zegt vice-voorzitter Evert Wezinkhof.

Abonnementen
Normaliter boden in de maand november vrijwilligers van IJsclub Ruurlo de abonnementen in de voorverkoop aan hun bijna negenhonderd leden tellende vereniging aan. Maar dit jaar niet. IJsclub Ruurlo had namelijk besloten dat de abonnementen van 2019-2020 ook het komend seizoen geldig blijven. Geert Cornelissen: “Dit besluit is genomen omdat er vorig seizoen geen ijsperiode is geweest en omdat we het door corona niet verantwoord vonden de leden te bezoeken om de contributie te innen.”
Voor het eerst in de inmiddels 82-jarige geschiedenis van de vereniging zal de ledenvergadering in verband met corona op 10 december digitaal plaatsvinden. Voorzitter Cornelissen: “We vinden het zeer belangrijk om een ledenvergadering te organiseren. Zo kunnen we het jaar 2019-2020 afsluiten en verantwoording afleggen over het gevoerde beleid.”
Om deze digitale vergadering volgens de regels en ordelijk te laten verlopen is het belangrijk dat leden zich minimaal 72 uur tevoren opgeven. Dat kan met het aanmeldformulier op de website van de vereniging. Op de agenda staat onder meer de bestuursverkiezing. Aftredend en herkiesbaar zijn Evert Wezinkhof, Erik Weernink en Henk Stegeman.


https://www.ijsbaanruurlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden