Team Hazewind wint eerste digitale pubquiz VV Ruurlo
<p>Een van de vragen van de pubquiz: hoeveel zwerfkeien liggen er voor de hoofdingang van sportpark &lsquo;t Rikkelder (4), Foto: PR &nbsp;</p>

Een van de vragen van de pubquiz: hoeveel zwerfkeien liggen er voor de hoofdingang van sportpark ‘t Rikkelder (4), Foto: PR  

Team Hazewind wint eerste digitale pubquiz VV Ruurlo

RUURLO - Een makkie was het echt niet. De 27 vragen in de eerste digitale pubquiz van voetbalvereniging Ruurlo leverden vorige week vrijdagavond de negentien deelnemende teams zo af en toe aardig wat hoofdbrekens op. Winnaar werd ‘Hazewind’ bestaande uit Geert, Jaenette en Aafke ter Haar, Heleen Weerkamp, Nicolien Wesselink en Ria Steging. In twee afzonderlijke groepjes van drie kwam het winnende team tot 23 goede antwoorden.

Door Jan Hendriksen

Omdat veel leden van voetbalvereniging Ruurlo momenteel door de coronamaatregelen de gezelligheid moeten missen van de ontmoetingen op sportpark 't Rikkelder bij trainingen en wedstrijden had VV Ruurlo de online pubquiz georganiseerd. Leuk en afwisselend samengesteld door quizmaster Vincent Versteegen. Teams mochten maximaal uit zes personen bestaan.
De deelnemers werden bestookt met vragen die niet alleen gingen over voetbal in het algemeen en specifiek over VV Ruurlo, maar ook over algemene Ruurlose zaken zoals: waar Stekkeltje de mascotte van is? (Doolhof), op welke datums Reurpop 2021 wordt gehouden? (4, 5 en 6 juni), en hoeveel zwerfkeien er voor de hoofdingang van sportpark ‘t Rikkelder liggen (4).
Verder kregen de teams vragen voor de kiezen als: wat betaal je momenteel in Ruurlo aan belasting (per jaar, basispakket) voor een 240 liter grijze container? (187,60 euro) en hoeveel personen uit Ruurlo kregen dit jaar een Koninklijke onderscheiding (2). Specifieke vragen over VV Ruurlo waren onder meer: in welke kleuren voetbalde VV Ruurlo zijn eerste wedstrijd in 1932? (rood-zwart), en hoeveel doelpunten hebben de seniorenelftallen van VV Ruurlo tot dusver gescoord in het seizoen 2020-2021 in zowel de competitie- als in de bekerwedstrijden? (88).

Grootste uitslag
Maar ook algemene voetbalvragen kwamen aan bod zoals: wat is de grootste uitslag ooit van een officiële wedstrijd? (149-0). Finales bij WK’s en EK’s worden beslist door penalty’s, als er na verlenging nog steeds een gelijke stand is. Bij welk toernooi werd voor het eerst een finale beslist door penalty’s? (1976 Joegoslavië) en wie was de topscoorder van het Nederlands voetbalelftal een eeuw geleden in 1920? (Ber Groosjohan). Daarnaast bestond de quiz uit een diverse doe-opdrachten die de teams via de website moesten oplossen. Kortom een afwisselende quiz waaraan aan tijdslot van twee uur was gekoppeld.
Tweede in de eindklassering werd team ‘Winnaars’ bestaande uit selectiespelers van het eerst en tweede elftal van VV Ruurlo met 22 goede antwoorden. ‘FC Pluisje’ met als teamcaptain Michiel Schaafsma sloot de rij als negentiende met twaalf goede antwoorden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden