Naoberbus zoekt versterking

Naoberbus zoekt versterking

BERKELLAND - Corona heeft grote invloed gekregen op de Stichting Berkelland Oproep Bus (de Naoberbus), de Vervoersdienst Berkelland (VDB), hun vrijwilligers en klanten. Vanaf 15 maart tot en met 31 juli kon en mocht men niet rijden. Op 1 augustus kon gelukkig de dienstverlening worden hervat. Weliswaar in beperkte vorm: alleen met de bus wordt gereden; de auto wordt niet gebruikt. Daarnaast is er sprake van een 15% daling van het aantal Naoberbus-leden, en daardoor ook minder ritaanvragen en dat geldt ook voor de aanvragen voor de Vervoersdienst Berkelland (VDB).

De coronacrisis heeft ook zijn invloed op de vrijwilligers van wie de meesten toch in de risicogroep vallen. Dit heeft geleid tot een onverwachte uitstroom van vrijwillige chauffeurs.
Los van de coronaperikelen hebben binnen het bestuur ook de nodige veranderingen plaatsgevonden. Zo heeft de penningmeester het afgelopen voorjaar de functie neergelegd. Dat was van tevoren aangekondigd maar het vinden van een nieuwe penningmeester nam meer tijd in beslag. Inmiddels heeft het bestuur de vacature kunnen vervullen. In de tussenliggende periode heeft onze ledenadministrateur tijdelijk deze functie waargenomen. De overdracht is samen met de accountant uitgevoerd.
Verder heeft door persoonlijke omstandigheden de voorzitter aangegeven zijn functie per 01 januari 2021 neer te leggen.

Financieel is de stichting kwetsbaar, een jaarlijkse bijdrage in de vorm van subsidie is er niet. Maar er zijn ook lichtpuntjes. Zo heeft de Rabobank onlangs via de actie Club Support de stichting financieel gesteund. Het bestuur bedankt dan ook iedereen die voor Club Support een stem heeft uitgebracht op de Stichting Berkelland Oproep Bus.

Het bestuur staat nu voor grote uitdagingen: het vinden van een nieuwe voorzitter, het vinden van nieuwe vrijwillige chauffeurs en het werven van nieuwe leden.
Uiteraard wordt de huidige dienstverlening gecontinueerd. De stichting heeft zich immers ten doel gesteld om mensen die geen gebruik kunnen maken van regulier openbaar- of eigen vervoer toch deel te laten nemen aan de maatschappij. Om op die manier de sociale samenhang in de mooie gemeente Berkelland bevorderen.
Er is nog steeds een enthousiaste en gemotiveerde groep vrijwilligers maar die wil de stichting gaan versterken. De Stichting Berkelland Oproep Bus zoekt daarom per direct een nieuwe voorzitter: een energiek persoon die naast werk en/of andere bezigheden tijd en moeite wil investeren in dit prachtige initiatief.
Daarnaast wil men de groep vrijwillige chauffeurs versterken en doen een oproep aan hen, die 1 of 2 dagen in de maand met een rolstoelbus of personenauto willen rijden, om zich te melden.
Wie meer wil weten over het voorzitterschap of de chauffeurstaak, dan kan zo iemand in contact worden gebracht met één van de vrijwilligers die er alles over kunnen vertellen.
Aanmelden kan ook via de website www.naoberbus.nl onder het menu 'Vrijwilliger' of via secretaris Bart Klootwijk, tel. 06-22 06 46 77.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden