Tuinkamer in andere handen
<p>Jos en Ria Weel (links) met de nieuwe eigenaren Harald Brouwer en Sandra Hania. Foto: PR</p>

Jos en Ria Weel (links) met de nieuwe eigenaren Harald Brouwer en Sandra Hania. Foto: PR

Tuinkamer in andere handen

RUURLO - Na 25 jaar dragen Jos en Ria Weel hun Tuinkamer in Ruurlo over aan nieuwe eigenaren. Harald Brouwer en zijn vrouw Sandra Hania nemen het restaurant-hotel over.

Waar begin je aan? Dat kregen Jos en Ria Weel te horen toen ze 25 jaar geleden hun vaste banen in Amsterdam opgaven en met hun twee jonge kinderen verhuisden naar de Achterhoek. Daar groeide onder hun leiding het bescheiden pension De Herberg letterlijk en figuurlijk uit tot een gerenommeerd hotel-restaurant met diverse eervolle vermeldingen.
Al na drie jaar vond de eerste verbouwing plaats die resulteerde in een naamsverandering. Door de uitbreiding aan de achterzijde met een serre ging het bedrijf voortaan als restaurant-hotel De Tuinkamer door het leven. Jos, 63 jaar, wist al op jonge leeftijd wat zijn toekomstige beroep zou worden. Hij hielp zijn moeder graag in de keuken en begon al vroeg aan de opleiding tot kok. Vanaf zijn achttiende deed hij een schat aan ervaring op bij verschillende gerenommeerde restaurants in Amsterdam. En op 1 december 1995 namen Jos en Ria de stap om te verhuizen naar de Achterhoek. Samen met Ria, die vinologe is, heeft Jos ervoor gezorgd dat De Tuinkamer een begrip geworden is in de regio en ver daarbuiten. De Tuinkamer staat al jaren vermeld in alle toonaangevende culinaire gidsen van Nederland en sinds 2005 heeft de Tuinkamer een Bib Gourmand van de Michelin. Jos en Ria kunnen hun bedrijf dan ook vol trots overdragen aan nieuwe eigenaren.

Dertig jaar geleden was Jos in Amsterdam werkzaam als Chef-kok in hotel-restaurant Dikker & Thijs, waar een jonge kok bij hem in dienst trad, genaamd Harald Brouwer. De geboren Groninger Harald Brouwer is inmiddels 26 jaar ondernemer/chef-kok en heeft diverse horecabedrijven door het hele land gerund, waaronder Restaurant Affiloir in Epe. Samen met zijn vrouw Sandra Hania was Harald begin dit jaar op zoek naar een geschikt klein hotel mét restaurant. En Sandra vindt dan op internet een prachtbedrijf dat in de 'stille verkoop' staat.

Harald en Sandra waren op slag verliefd op het bedrijf. Toen bleek ook nog eens dat Jos en Harald elkaar al leerden kennen in 1990 in Amsterdam. Harald vindt het een om in de voetsporen te treden van zijn voormalige chef en leermeester. Jos heeft een belangrijke basis gelegd voor Haralds carrière en Harald kan dan ook niet wachten om het gedachtegoed van Jos in ere te houden. Harald en Sandra willen in de Tuinkamer, samen mét het volledige team van Jos en Ria, doorgaan met wat er is opgebouwd en willen de gasten van de Tuinkamer graag voorzien van dezelfde service en gastvrijheid. Harald en Sandra nemen in januari 2021 het stokje van Jos en Ria over.

Jos en Ria Weel vinden het heel spijtig dat ze het jubileumjaar niet met een groots afscheidsfeest kunnen afsluiten. Corona heeft helaas ook hier roet in het eten gegooid. 26 december is hun laatste werkdag in De Tuinkamer. Die dag is het hotel gevuld met vaste gasten die samen met het personeel zullen zorgen voor een mooi afscheid in kleine kring.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden