Marcel en Jacqueline Peer winnen eerste ronde BZN Winterspelen

Marcel en Jacqueline Peer winnen eerste ronde BZN Winterspelen

BARCHEM - Marcel en Jacqueline Peer uit Zwiep hebben de eerste ronde van de digitale Barchem-Zwiep-Nettelhorst (BZN) Winterspelen 2020-2021 gewonnen. Meer dan vijftig teams namen zaterdagavond deel aan de eerste ronde van de quiz die georganiseerd werd door de Commissie Dorpskwis Barchem en Vereniging Contact Barchem.

Door Jan Hendriksen

Op de tweede plaats, ook met achttien goede antwoorden op de in totaal 24 gestelde vragen, eindigde de familie Esselink. Maar omdat Marcel en Jacqueline Peer sneller waren werden zij tot winnaar uitgeroepen. Op de derde plaats, met zeventien goede antwoorden, eindigden Hugo en André Wesselink. Er waren meerdere teams met zeventien vragen goed, maar ook hier deden Hugo en André Wesselink het in de snelste tijd.
De organisatoren waren content met de deelname. “Bijna iedereen kon inloggen, had beeld en geluid en kon de vragen ook beantwoorden. Helaas waren er toch nog wat technische probleempjes. Computers, het blijven eigenwijze apparaten. Bij sommigen lukte het antwoorden niet, dus we waren heel blij met de reserve-briefjes die de deelnemers moesten opsturen”, aldus Hans Botman namens de organisatie.

Discussie
Zoals dat hoort bij een goeie quiz was er na afloop wat discussie over de antwoorden. Bijvoorbeeld die over de Zwiepse Molen. Hans Botman: “De molen is inderdaad gebouwd in 1851 maar is daarna tweemaal verplaatst. Hij staat sinds 1880 op de huidige plek. Dat stond wel in de vraag, maar er stond ook ‘gebouwd’. We hebben daarom beide antwoorden goed gerekend.”
De volgende ronde van de BZN Winterspelen voor inwoners van Barchem, Zwiep en Nettelhorst vindt plaats van 4 tot en met 6 december en bestaat uit het maken en oplossen van een rebus met een sinterklaasthema. In het weekend van 19-21 december is er weer een doe-opdracht met kerst als thema en zaterdag 9 januari vindt de tweede pubquiz plaats. Voor nieuwe ronden kan men zich nog aanmelden. Voor meer informatie en opgave: zie de website en stuur een email naar bznwinterspelen@gmail.


www.contact-barchem.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden