Inspiratieviering zoekt engelen

Inspiratieviering zoekt engelen

Thema: ‘Als wij niets doen… Wie dan?’

RUURLO - ‘Als wij niets doen… Wie dan? Wees een engel op iemands pad!’ Dat is het thema van derde Inspiratieviering op zondag 29 november in de Sint Willibrorduskerk in Ruurlo. De dienst begint om 10.00 uur.

"We kunnen ons machteloos voelen bij zoveel onrecht om ons heen en in onze wereld. Hoe zal er ooit iets ten goede veranderen, als wij blijven zitten en niets doen. Als het blijft bij het constateren en bekritiseren van alles wat niet goed gaat, dan zullen angst en machteloosheid ons beheersen en ons als donkere wolken omgeven. Is er nog iets wat ons samenbrengt, iets waaruit ons geloof en vertrouwen zich toont? Wat zouden we kunnen doen? Durf op te staan! Wees een engel op iemands pad. Laten we elkaar inspireren, we kunnen zo veel doen. Wees een engel, een boodschapper van goed nieuws."
De Inspiratieviering van zondag 29 november wil deze boodschap uitdragen. Het nummer, ‘Als wij niets doen’ uit de musical Soldaat van Oranje is ditmaal het inspiratienummer, samen met liedjes van onder meer Stef Bos en Guus Meeuwis. Hedendaagse muziek die ons iets te vertellen heeft. Met korte bezinningen en gedichten zal het thema verder worden uitgediept. Iedereen is van harte welkom tijdens deze Inspiratieviering. Uiteraard worden de richtlijnen van de overheid gevolgd: dus mondkapje en maximaal dertig personen op 1,5 meter.
De volgende inspiratieviering is op kerstavond, 24 december, om 17.00 uur. In de twee eerdere Inspiratievieringen zijn er mooie hartenwensen naar voren gebracht. Dat gaf de organisatoren de inspiratie om een engel op pad te sturen, die anoniem een bos bloemen komt bezorgen bij zomaar iemand die een steun in de rug kan gebruiken. "Want ja, we kunnen iets doen! Zaai iets van jouw liefde en aandacht voor je medemens en wees die onzichtbare engel die iets goeds brengt."

Engelenproject
De organisatoren roepen iedereen op mee te doen aan het Engelenproject in de advent en de kersttijd. Laat ook een bloemetje bezorgen met een mooie kaart. De Engelenkaarten liggen klaar bij Groot Jebbink Bloemen aan de Dorpsstraat in Ruurlo. Voor slechts tien euro wordt er een kaart met bos bloemen bezorgd. Een lichtpuntje in deze onzekere tijd.
De Inspiratieviering zal worden verzorgd door Yvon Taken, José Hukker, Margriet te Morsche en Harry Steenvoorden op percussie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden