<p>De oefeningen zijn zodanig dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen. Foto: PR</p>

De oefeningen zijn zodanig dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen. Foto: PR

SFB Beweeg-Halfuurtje gaat online

BERKELLAND - Op dinsdag 24 november om 10.00 uur gaat het eerste SFB Beweeg-Halfuurtje van start voor de 55-plussers uit Berkelland die in beweging willen blijven of komen. Normaal gesproken verzorgt Sport Federatie Berkelland (SFB) iedere dinsdagochtend wijksportlessen aan senioren op verschillende plekken in Berkelland. Maar voorlopig moet iedereen nog voorzichtig zijn en daarom is besloten tot aan de kerstvakantie nog geen fysieke lessen te verzorgen. Daarom gaat de SFB dat online doen.

De SFB biedt de mogelijkheid om online via de laptop of tablet deel te nemen aan de lessen. De SFB probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de beperkingen van de deelnemers, zodat iedereen mee kan doen. Aanmelden voor de lessen kan door een mailtje te sturen naar nienke@sportfederatieberkelland.nl of door te bellen met de SFB 0545-476727 onder kantooruren. Na de aanmelding wordt er uitleg gestuurd hoe deel te nemen aan deze lessen. Wie geen laptop of tablet heeft, kan eens vragen bij familie of in de buurt. Wie hulp nodig heeft bij het volgen van deze lessen, kan ook denken aan de bibliotheek in de buurt. Het servicebureau van de vestigingen in Neede, Borculo, Ruurlo en Eibergen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek is elke werkdag bereikbaar van 9:00-13:00 uur en van 13:30-17:30 uur op 088-0062929. Daar kan iedereen bijvoorbeeld inschrijven voor het digitale spreekuur.

In eerste instantie worden deze lessen aangeboden tot de kerstvakantie. Daarna wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn. De SFB hoopt natuurlijk weer snel de fysieke lessen aan te kunnen bieden.

De SFB vraagt iedereen om ook anderen te vertellen over dit initiatief, en zo mogelijk mee te doen. Want zeker in deze periode is bewegen en fit blijven heel erg belangrijk.

Voor alle vragen of problemen over dit beweeginitiatief kan men contact opnemen met Nienke Maas van de SFB via nienke@sportfederatieberkelland.nl of bel 06-22056582.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden