Lezers schrijven | Borculo in de ban van de subsidie cowboys

Borculo in de ban van de subsidie-cowboys

Subsidie-cowboys uit het westen duwen Gemeente Berkelland in moeras met Zonnepark Dievelman Braakmansdijk 2-4 (Tussen Borculo en het crematorium).

“Die oosterlingen zijn veel gemakkelijker in te palmen”, is de beweegreden van de Subsidie-cowboys uit Leiden om neer te strijken op het kwetsbare Berkelland-achterland.

Met als gevolg dat de Gemeente besmet lijkt te raken met wie zij omgaat en marchandeert zelfs met natuur regels van de provincie. Een groot Europees natuurgebied, de zogenaamde Ecologische Verbindingszone (de EHS – Ecologische Hoofd Structuur) zal door Zonnepark Dievelman volledig worden geblokkeerd. Het is de Gemeente Berkelland die zich bij machte waant de Provincie wet hiervoor zodanig te interpreteren om onder de regels van dit natuurgebied uit te komen. Daarmee handelt zij mogelijk wetmatig correct maar tegen de geest van de Provincie Gelderland. Iets wat met diezelfde wet in de Provincie Brabant niet mogelijk blijkt te zijn.....het is toch de gemeente die een voorbeeld functie voor haar burgers is? Of zijn we hier op anarchie koers en mag nu ook iedere burger door mazen in regels haar burgervader kruipen.

Opzienbarend is ook de omgang met persoons gegevens die door de subsidie cowboys achteloos op straat zijn gegooid, het lijkt alsof alle middelen het doel heiligen. We zagen dat namen van bezwaarmakers, die zich unaniem waanden, eenvoudig via gepubliceerde informatie herleidbaar waren, dit volledig in tegenstrijd met de in Europa geldende VGA-richtlijnen. Geschrokken en geïntimideerd durven zei hun gemeente niet meer in vertrouwen te nemen.

De politieke vraag is hoe lang dit al speelt en of Europa hiervan op de hoogte moet worden gesteld?

Het slachtoffer van het eerste uur hebben de cowboys al maanden in volledig wurggreep. De door omstandigheden verzwakte boer, op wiens land de zonnepanelen moeten komen, hebben ze vakkundig gegrepen. Zij beloofden deze boer in ruil voor zijn land een zak subsidiegeld om elders opnieuw te starten. Op zich niets mis mee, echter deze westerlingen wachten rustig op het geld van Europa want zij zijn nog geen eigenaar van de grond, en lopen dus geen enkel risico lopen terwijl voor deze boer er geen weg meer terug is.

En als laatste lijkt ook de college agenda van onze Berkelland bestuurders voor de subsidie-cowboys niet veilig. Hoe is het mogelijk dat een dossier dat grondig afgehandeld moet worden, nog snel voor 24 november (de datum waarop de deksel de Europese subsidie pot afsluit) op de college agenda wordt gezet.

Ondanks alle schijn zijn wij er gerust op en houden wij vertrouwen in de onafhankelijkheid van onze Berkelland-bestuurders.


Gegroet,

Een inwoner van Berkelland

(Naam en adres bij de redactie bekend)

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden