<p>Marijse Koelewin (r) draagt voor in de ingang van huisartsenpraktijk de Linde alvast de stethoscoop over aan Babette Blokhuis. Foto: PR</p>

Marijse Koelewin (r) draagt voor in de ingang van huisartsenpraktijk de Linde alvast de stethoscoop over aan Babette Blokhuis. Foto: PR

Marijse Koelewijn neemt afscheidvan huisartsenpraktijk ‘de Linde’

Babette Blokhuis nieuwe collega van Liesbeth Klein Horsman

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Na zeventien jaar samen te hebben samengewerkt met Liesbeth Klein Horsman neemt Marijse Koelewijn begin december afscheid van huisartsenpraktijk ‘de Linde’. Ze wordt opgevolgd door Babette Blokhuis.

“Ik heb met heel veel voldoening die zeventien jaar in Ruurlo gewerkt. Het was fijn om samen met het team van Liesbeth Klein Horsman, assistentes en later ook praktijkverpleegkundigen zo goed mogelijke medische hulp en steun te verlenen. Vanaf 2003 kleinschalig in de praktijk aan de Christinalaan en vanaf 2006 samen met de andere praktijken in ‘de Linde’”, zegt Marijse Koelewijn. In dat jaar ontstond namelijk het plan om de samenwerking tussen de Ruurlose huisartsen te intensiveren door samen te gaan in een zogenaamde HOED-praktijk (Huisartsen Onder Een Dak). Dit had te maken met het feit dat alle toenmalige solopraktijken uit hun jasje groeiden. Ook was er behoefte aan extra ondersteunend personeel, dat in de oude situatie niet kon worden gehuisvest.
“Er kwamen door de samenwerking mogelijkheden om het voorzieningenniveau binnen de huisartsenpraktijken uit te breiden. Deze ontwikkeling heb ik als zeer positief ervaren. Er ontstond met de overgang van de praktijken naar het Kulturhus een goede werkomgeving en er is direct vanaf het begin een goede sfeer gecreëerd”, vertelt Koelewijn. Ze wil via deze weg nogmaals iedereen hartelijk bedanken voor het vertrouwen dat ze mocht ervaren. “Zonder dat had ik niet als huisarts kunnen werken.”
Marijse Koelewijn maakt gebruik van de mogelijkheid om haar pensioendatum te vervroegen. Ze vindt het jammer dat ze door de coronamaatregelen niet persoonlijk afscheid kan nemen. “Maar mijn wens aan eenieder is er niet minder om: in gezondheid of in ziekte of beperking: het ga u goed.”

Opvolging
In december wordt Marijse Koelewijn opgevolgd door Babette Blokhuis. Ze zal op de maandagen en woensdagen in de praktijk werkzaam zijn. Liesbeth Klein Horsman heeft er alle vertrouwen in dat ook deze samenwerking fijn verloopt. “We zullen er gezamenlijk voor zorgen dat we met elkaar goede zorg aan onze patiënten blijven leveren.”
Babette Blokhuis was ruim zeven jaar huisarts in Twente. “Ik ben opgegroeid in Haaksbergen. Dus elkaar ‘verstoan’ is geen probleem. Maar lang nadenken was niet nodig toen ik de kans kreeg om in Ruurlo te gaan werken. En dat ‘verstoan’ zal ook hier vast lukken, tenslotte ben ik half Achterhoeks.” Blokhuis woont inmiddels al enkele jaren in Barchem en had de wens om dichterbij huis te gaan werken en zo nog meer verbonden te raken met deze omgeving. “Mijn eerste indruk van het team van ‘de Linde’ was erg positief. Ik kijk er dan ook naar uit om te gaan samenwerken met mijn collega Klein Horsman”, aldus de nieuwe dokter van de Ruurlose huisartsenpraktijk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden