Beukenhagen verdelen het plein in verschillende hoekjes. Foto: PR
Beukenhagen verdelen het plein in verschillende hoekjes. Foto: PR

Plein Kerst Zwartschool vernoemd naar Willemien van Uhm

Algemeen

RUURLO - Al jarenlang stond het hoog op het verlanglijstje van de leerlingen en het team van de Kerst Zwartschool: het vergroenen van het schoolplein. Mede dankzij de financiële bijdrage voor het inrichten van de schooltuin, ontvangen van de vorig jaar opgeheven Stichting Fora (Financiële Ondersteuning Ruurlose Activiteiten) en een prachtige subsidie voor het Groene Plein van de Provincie Gelderland, konden eindelijk de plannen gerealiseerd worden.

Nadat begin oktober de noodunits verwijderd waren, is er met man en macht gewerkt aan de nieuwe opzet. Een groot aantal ouders, ouderraadsleden en teamleden zijn een aantal zaterdagen bezig geweest met diverse voorbereidende werkzaamheden, waarna in het herfstvakantie een professioneel bedrijf de vergroening vorm kon geven. Zo zijn er op een aantal plaatsen beukenhagen aangeplant ter afscheiding van verschillende speelhoeken, er is een rotstuintje ingericht, er is een extra boom geplant om in de zomer nog meer schaduw te kunnen leveren. Maar het meest trots is het team op de fantastische schooltuin aan de zijkant van de school. Hier kunnen de leerlingen genieten van het leven in een insectenhotel, er is een wilgentenentunnel aangelegd en er is een buitenlokaal gerealiseerd. Er is groot en overzichtelijk plein gecreëerd waar volop plek is voor alle kinderen om hun spel te spelen, te chillen, voorstellingen te geven en vooral de seizoenen te zien veranderen.

‘Willemien van Uhm-plein'
Woensdag 2 november werd het plein officieel geopend door de voorzitter van de Ouderraad Mike te Vaanholt in samenwerking met oud-locatiecoördinator Willemien van Uhm. Met de onthulling van een straatnaambordje werd Willemien van Uhm totaal verrast: het feit plein zal vanaf nu het ‘Willemien van Uhmplein’ heten. Rondom de school zullen de komende weken nog ruim duizend bloembollen worden geplant. Ondanks dat de winter nog moet beginnen, wordt er door velen al reikhalzend uitgekeken naar het voorjaar wanneer al het groen nog duidelijker zichtbaar gaat worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo