Computercursussen voor beginners in Bibliotheek

Algemeen

BERKELLAND - Altijd al eens meer over de computer of Androidtablet willlen weten, of over de sites van de overheid? De komende weken start de nieuwe cyclus van computercursussen voor beginners. Deelname is gratis voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Natuurlijk worden de corona-maatregelen tijdens de lessen in acht genomen.

Klik & Tik
Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Iedereen kan vanuit de luie stoel winkelen of beeldbellen met familie en vrienden. Met de computer vanuit huis biebboeken reserveren, of zelfs digitale boeken lenen. Maar ook bankzaken en belastingen moeten steeds vaker zo geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk.
De Bibliotheek verzorgt daarom al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen krijgt men op een laagdrempelige manier persoonlijke hulp. De cursusleider past zich aan aan het tempo en legt met name de nadruk op het ‘waarom’ van alle stappen die genomen worden. Tijdens deze lessen wordt onder andere geleerd hoe internet werkt, maar ook leert men omgaan met het apparaat waarop men werkt. Klik & Tik bestaat uit module van zes lessen. Ook bestaat de mogelijkheid om een vervolgcursus voor de computer, van opnieuw zes lessen, te volgen. Klik & tik 2 is een zelfstandig vervolg op Klik & Tik 1, maar is ook voor deelnemers die een beetje ervaring hebben en graag wat meer zou willen weten van Windows 10 en internet.

Digisterker
Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huur- of zorgtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die steeds vaker via internet geregeld moeten worden. Dit kan lastig zijn, vooral voor wie niet zo handig is met een computer en met internet. Daarom biedt de Bibliotheek de cursus ‘Digisterker: werken met de e-overheid’ aan. In deze cursus leert men stap voor stap en in een rustig tempo de weg te vinden op de sites van de overheid. ‘Digisterker’ bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur.

Cursuslocaties en data
De volgende cursussen, met startdata, staan op de rol voor de komende tijd:
Borculo: Klik & Tik Android, 10 november, 9.30-11.00 uur
Eibergen: Digisterker, 11 november, 9.30-11.30 uur
Neede: Klik & Tik 2, 11 november, 10.00-11.30 uur
Eibergen: Klik & Tik 1, 12 november, 14.00-15.30 uur

Opgave
Aanmelden is mogelijk door telefonisch contact op te nemen met het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929). Natuurlijk kan men zich ook aanmelden in de plaatselijke bibliotheek. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (53,00 euro per jaar bij automatische incasso) of door het betalen van het cursusgeld (60,00 euro).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo