VV Ruurlo beleeft historische digitale jaarvergadering

Algemeen

Speerpunten in beleid: betrokken, duurzaam en rookvrij

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Het was op maandagavond 19 oktober een historische jaarvergadering voor Voetbalvereniging Ruurlo in coronatijd. Met zes leden en het driekoppige bestuur in de kantine van VV Ruurlo op sportpark ‘t Rikkelder en ruim dertig leden online kon de jaarlijkse ledenvergadering van VV Ruurlo om precies om 20.00 uur beginnen.

“Wat is dit een bijzonder jaar geweest voor ons en eigenlijk voor de gehele wereld. Corona heeft ons het afgelopen seizoen in de greep gehad, en het is nog lang niet voorbij. Een competitie die niet werd afgemaakt, wedstrijden zonder publiek, de kantine die dicht moet, spelers die in quarantaine moeten en daarom niet mee kunnen doen en ongetwijfeld gaan er ook nog flink wat wedstrijden uitvallen. Maar onze gezondheid staat voorop, laat dat duidelijk zijn. Wij zullen als vereniging dan ook alles doen wat in onze macht ligt om bij te dragen aan het inperken van corona. Wij blijven ons strikt houden aan de voorschriften van het RIVM en van de KNVB. Maar dat kunnen wij niet alleen, juist onze leden hebben daar een belangrijke eigen verantwoordelijkheid. We roepen iedereen dan ook met klem op om mee te blijven werken aan de benodigde maatregelen”, zei voorzitter Henry Meutstege in zijn openingswoord.
Ondanks corona en alles wat daarbij komt kijken qua organisatie en inkomstenderving, is het bestuur van VV Ruurlo tevreden over heel veel zaken. Het ledental stijgt weer een klein beetje dankzij een nieuw vriendenteam en een nieuw damesteam (625). De commissies lopen goed en dankzij het werk van een aantal mensen binnen de vereniging die aan de slag zijn gegaan met fondsen en subsidies in het kader van corona zijn de financiële gevolgen van de pandemie tot nu toe te overzien. In 2018 is de Businessclub opgericht die inmiddels is uitgegroeid tot 29 leden. ‘Vrienden van Geel Zwart’ telt ruim 170 leden die zorgen voor mooie extra’s voor de club zoals de verharding achter het hoofdveld en een geluidsinstallatie voor de voetbalkampen.

Duurzaam
Verder werkt VV Ruurlo hard door aan het verduurzamen van de vereniging. Het is het afgelopen seizoen gelukt de lichtmasten te voorzien van ledlampen. Op het kleine trainingsveld zijn zelfs vier nieuwe masten geplaatst en ook daarop is ledverlichting geplaatst. Een mooie stap voorwaarts. Henry Meutstege: “We kijken nog steeds naar zonnepanelen, maar we moeten ook een beetje zuinig op ons geld zijn.”
In het afgelopen seizoen (2019-2020) heeft het bestuur opnieuw regelmatig stilgestaan bij het thema ‘verenigen’. “Wat maakt dat we ons als VV Ruurlo een vereniging voelen? We zijn geen supermarkt waar je als consument een kilo voetbal aanschaft, we zijn een club waar iedereen zijn steentje aan bijdraagt. Het lid zijn van de voetbalvereniging Ruurlo geeft rechten, maar brengt ook plichten met zich mee. De VV Ruurlo kan alleen bestaan als we allemaal bijdragen aan de gezondheid van de club. We hebben veel gediscussieerd over hoe je onze leden meer betrokken kunt krijgen. Moet je zaken verplichten? Wij vinden dat dit eigenlijk niet past. Betrokkenheid betekent dat leden uit zichzelf zien dat het nodig is om zaken op te pakken. Maar als bestuur zullen we dat wel moeten blijven stimuleren”, aldus de voorzitter.

Rookbeleid
VV Ruurlo heeft besloten om een rookvrije sportvereniging te worden. De eerste stap in dat proces is dat er op de zaterdag (tot 15.00 uur) niet meer gerookt mag worden. Henry Meutstege: “Roken en sport passen niet bij elkaar, vinden wij. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. We willen dan ook iedereen vragen daar rekening mee te houden, ook doordeweeks (op trainingsavonden bijvoorbeeld). Dit is niet de laatste fase: uiteindelijk willen wij als vereniging stapsgewijs volledig rookvrij worden.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant