<p>&nbsp;Op het terras van café-restaurant-zalen De Keizerskroon aan de Dorpsstraat zit al enkele weken ‘Annie’. Foto: Jan Hendriksen</p>

 Op het terras van café-restaurant-zalen De Keizerskroon aan de Dorpsstraat zit al enkele weken ‘Annie’. Foto: Jan Hendriksen

Ruurlose horeca weer ‘On The Road’ en ‘To Go”

RUURLO – Horecaondernemers in Ruurlo proberen momenteel de lockdown door te komen door afhaalloketten te openen en eten te bezorgen zoals de ondernemers dat afgelopen voorjaar ook deden. Dat blijkt uit een inventarisatie afgelopen weekeinde en een blik op de Facebook pagina’s van de ondernemers.

Door Jan Hendriksen

De horeca ging vorige week woensdagavond dicht op last van het kabinet om de verspreiding van het corona virus te stoppen. In sneltreinvaart hebben horecaondernemers nu weer afhaalmogelijkheden ingericht. Op het terras van café-restaurant-zalen De Keizerskroon aan de Dorpsstraat zit al enkele weken ‘Annie’. ‘Annie’ laat namens Geert en Ilse van Tuil de Ruurloërs en passanten weten dat De Keizerskroon momenteel dicht zit en ‘effen’ wil zeggen dat men hier van donderdag tot en met zondag wel eten kan bestellen en kan afhalen. Evenals afgelopen voorjaar/zomer is sinds vorige week de ‘DHKMP Take-Away’ bij De Heikamp aan de Hengeloseweg weer geopend. Het team van De Heikamp ontvangt op gepaste afstand iedereen weer hartelijk.

“Nadat wij het bericht kregen om onze deuren wederom te sluiten, brengen we ons restaurant graag naar de mensen thuis. Voor de komende tijd hebben we een afhaal- en bezorgmenu samengesteld. Hierin kan men keuze maken uit verschillende voorgerechten, vleesschotels en nagerechten”, zo verklaart Hans Ribbers van De Tapperij. “Helaas moeten wij ook voor minimaal vier weken de deuren sluiten. Maar we introduceren weer ‘De Luifel To Go’ via ons ijsluik waar ijs, koffie, thee en frisdranken, gebak, warme chocolademelk en saucijzenbroodjes te verkrijgen zijn. Anders dan anders, maar net zo gastvrij als men van ons gewend is”, zo verklaart Patrick Lehman op de Facebook pagina van Gastronomie De Luifel.

De deuren van café-restaurant De Duif in ‘t Ruurlose Broek blijven de komende weken voorlopig gesloten. “Maar we gaan niet bij de pakken neer zitten. We zijn inmiddels al bezig met het opknappen van de kinderruimte, maar hebben nog meer ideeën in petto. Zodra het weer mag ontvangen wij onze gasten weer graag zoals men dat van ons gewend is. We hopen onze gasten weer snel te kunnen ontvangen. Want dat doen wij het allerliefste”, zo verklaart Willem Paul Bakker van De Duif. De Oranjerie bij Kasteel Huize Ruurlo heeft evenals afgelopen voorjaar ook haar ‘To Go’ weer geopend en kan men de versnaperingen weer afhalen bij hun ‘afhaalcorner’. Ook bij lunchroom/brasserie Lievestro aan het Kerkplein is het afhalen begonnen. Hotel Avenarius laat op haar Facebook pagina weten dat men gelukkig nog steeds gasten mag ontvangen in hun hotel en dat de hotelgasten mogen dineren in hun restaurant. Kortom, de Ruurlose horeca ziet niet bij de pakken neer.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden