Tweede Inspiratieviering

RUURLO – ‘Naar wie gaat mijn verdriet?’ is het thema van de tweede Inspiratieviering op zondag 25 oktober om 10.00 uur in de Sint Willibrorduskerk in Ruurlo.

Naar wie gaat mijn verdriet? Met wie kan ik het delen? Waar vind ik weer het licht? In deze bijzondere en onzekere tijd voelen velen zich somber door de dingen die zoal gebeuren. De polarisatie in onze samenleving zet ons tegen elkaar, dat verdeelt ons nog meer en het lost niets op. Deze Inspiratieviering wil het gevoel van zwaarte, van somberheid transformeren in een gevoel van positiviteit. Van elkaar bekritiseren, naar elkaar inspireren en zo een brug vormen die de verbinding tussen mensen weer tot stand brengt. "We luisteren graag naar de reacties die mensen delen. Mensen mogen hun wensen zichtbaar maken, toevoegen aan een wensboom. Die boom functioneert als symbool en draagt al die positieve wensen en gedachten en zo brengen we die samen. Zo maken we van bezoekers deelnemers en vormen ze een onderdeel van het samen zijn. Zoals we al in onze eerste viering hebben uitgeduid: Niemand van ons kan het alleen. Als we ons verdriet durven te delen, als we het zichtbaar maken, dan kunnen we elkaar opnieuw tot leven brengen. Zonder die aandacht zijn we aan het verharden en verdorren. We willen het water laten stromen zodat er weer nieuw leven kan ontstaan het verdriet een beetje wegspoelen", zo verklaart Margriet te Morsche, een van de initiatiefnemers van de Inspiratievieringen.

Met onder andere muzieknummers van Freek de Jonge met ‘Naar wie gaat mijn verdriet', The Byrds met 'Turn, turn, turn’, maar ook nummers van Stef Bos, Rob de Nijs en Lissa Lewis geeft men het thema verder inhoud. Iedereen is van harte welkom. Men volgt uiteraard de coronarichtlijnen van de overheid; dus mondkapje en maximaal dertig personen op 1,5 meter afstand van elkaar. De volgende Inspiratieviering viering vindt plaats op zondag 29 november.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden