Extra afdelingen voor COVID-19-patiënten in ziekenhuizen

OOST-ACHTERHOEK - Het aantal besmettingen loopt niet alleen landelijk snel op. Ook in de Oost-Achterhoek groeit het aantal besmettingen en het aantal besmettingen in Twente is zorgelijk. Vanwege het toenemend aantal COVID patiënten en uitval van medewerkers van MST, SKB en ZGT wordt de COVID-zorg verder opgeschaald. Er komen extra cohortafdelingen. Concreet betekent dit meer bedden voor COVID patiënten die op een geïsoleerde afdeling, gescheiden van andere patiënten, worden behandeld.

Het is noodzakelijk dat de ziekenhuizen de reguliere zorg afschalen, zodat zij medewerkers kunnen vrij maken om de toenemende COVID-zorg op te vangen. De wijziging in de reguliere zorg verschilt per ziekenhuis en wordt afgestemd in de regio. Elk ziekenhuis informeert zo nodig tijdig eigen patiënten hierover.

OCON orthopedische kliniek en Roessingh Centrum voor Revalidatie kunnen alle geplande zorg leveren. Als het noodzakelijk wordt, moeten zij ook mogelijk de reguliere zorg afschalen.Ziekenhuizen en ook de Spoedeisende Hulpposten blijven te allen tijde beschikbaar voor mensen die dringend hulp nodig hebben. Mensen kunnen ook gewoon contact opnemen met hun huisarts om een afspraak te maken.

Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) Euregio is een netwerk van acute zorg zoals ziekenhuizen, huisartsen en ambulancezorg in de Euregio te weten Twente, Oost-Achterhoek en de Duitse grensstreek. Binnen Acute Zorg Euregio stemmen de ketenpartners de regionale zorg voor patiënten op elkaar af.


www.acutezorgeuregio.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden