<p>Onder grote belangstelling van de leerlingen en andere ge&iuml;nteresseerden worden de units zorgvuldig gedemonteerd en in delen afgevoerd. Foto: PR &nbsp;</p>

Onder grote belangstelling van de leerlingen en andere geïnteresseerden worden de units zorgvuldig gedemonteerd en in delen afgevoerd. Foto: PR  

Kerst Zwartschool heeft noodunits niet meer nodig

Speelplein wordt groter, groener, duurzamer en gevarieerder

RUURLO - Sinds 1995 hebben ze dienst gedaan, maar afgelopen week kwam dan toch het moment dat de noodunits op het plein van de Kerst Zwartschool in Ruurlo verwijderd werden. Ze zijn niet meer nodig.

Onder grote belangstelling van de leerlingen en andere geïnteresseerden werd het gebouw zorgvuldig gedemonteerd en in delen afgevoerd. Een logistiek goed voorbereide operatie, waarbij de veiligheid van de schoolgaande kinderen voortdurend gegarandeerd was.
Toen de Kerst Zwartschool in 1995 volledig uit zijn jasje groeide was er grote behoefte aan extra lokalen. Deze units waren de opmaat naar een enorme uitbreiding van de school. Een paar jaar later werd de school ingrijpend verbouwd en werden er twee lokalen aan het schoolpand gebouwd. Nog enkele jaren later kwam er opnieuw een noodunit bij met daarin twee lokalen en een groot speelwerklokaal met gymfaciliteiten.
Jarenlang hebben vele middenbouw groepen dankbaar gebruik gemaakt van de noodunits. De laatste jaren werd er zelfs een technieklokaal ingericht.

Minder leerlingen
Door de bevolkingskrimp en daardoor een onvermijdelijk enigszins teruglopend leerlingenaantal waren de inmiddels afgeschreven units overbodig geworden. De ruimte die door de verwijdering op het plein is ontstaan, is voor team en ouders een goede reden om hun jarenlange wens voor een groener, natuurlijker, duurzamer en gevarieerder speelplein te realiseren. De komende weekenden en in de herfstvakantie zullen ouders en team in samenwerking met gespecialiseerde bedrijven het schoolplein een prachtige metamorfose geven, waarbij de speelruimte aanzienlijk wordt uitgebreid.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden