Van links af Platform-voorzitter Erna Koeslag, IKB-bestuurder Tom Krajenbrink, Aanjager Bedrijfsleven Michiel Braakman en Harm ten Hoopen van Team EZ gemeente Berkelland. Foto: Rob Weeber

Van links af Platform-voorzitter Erna Koeslag, IKB-bestuurder Tom Krajenbrink, Aanjager Bedrijfsleven Michiel Braakman en Harm ten Hoopen van Team EZ gemeente Berkelland. Foto: Rob Weeber

Michiel Braakman nieuwe Aanjager Bedrijfsleven Berkelland

Algemeen

BERKELLAND - Het schuurde al wat langer bij het bestuur van het Platform Berkelland. Ondanks de gezamenlijke inspanningen van alle aangesloten partners, kwamen de projecten om het Berkellandse bedrijfsleven toekomstbestendiger te maken, nog niet echt van de grond. De oplossing stond hen duidelijk voor ogen, een andere vorm van ondernemende samenwerking tussen Platform en IKB in Berkelland. Beide besturen sloegen de handen ineen. Een van de uitkomsten werd de aanstelling van een Aanjager Bedrijfsleven voor Berkelland.

Door Rob Weeber

Op de Algemene Ledenvergadering van de IKB werd donderdag de nieuwe aanjager voorgesteld. Uit de twaalf gegadigden werd Eibergenaar Michiel Braakman (1952) door de stuurgroep, met daarin onder meer de bestuursleden Erna Koeslag en Tom Krajenbrink, als beste kandidaat beoordeeld.

Geboren in Veenendaal, verhuisde hij in 1984 naar Eibergen en begon bij de KTV. In 1991 werd hij daar bestuurder, totdat in 2005 het doek viel voor het textielverdelingsbedrijf. Na een korte internationale carrière kwam hij terecht bij JB Textiles. Daarna hielp hij bedrijven via de TIB Enschede. Ook was hij voorzitter van de IKT Eibergen/Neede. Na zijn pensionering werd hij lid van de Raad van Toezicht van het Assink Lyceum en AOC Oost (Zone-college). Als lid van de Raad van bestuur van het OPONOA (openbare basisscholen) is hij nog steeds betrokken bij het onderwijs. Zijn ruime ervaring met de 3 O’s sprak voor hem. Michiel begint zijn nieuwe functie per 1 oktober.

'Men moet

en mag iets

verwachten

van me'


Hij is ambitieus en vastbesloten de voorliggende opgave tot een succes te maken. “Aanvankelijk wilde ik alleen iets meer weten over de inhoud van de functie,” blikt hij terug op zijn motivatie. “Het snijvlak bedrijfsleven, overheid en onderwijs echter zette me aan om te solliciteren. Door mijn crosservaring heb ik een breed netwerk opgebouwd. Met name netwerk is belangrijk om je voelsprieten te kunnen uitzetten en veranderingen die op komst staan, voortijdig te signaleren. Je wilt als bedrijfsleven niet overvallen worden door bijvoorbeeld nieuwe wetgeving. Als ondernemer, en dat geldt zowel voor de retail als de industrie, moet je voorbereid zijn en bij voorkeur snel kunnen anticiperen op komende bewegingen. Die insteek vraagt ook dat je korte lijnen naar de overheden hebt, zowel binnen- als buiten de gemeente. Ik heb al inhoudelijk kennis gemaakt met Harm ten Hoopen van Team EZ van de gemeente, zij hebben hetzelfde doel voor ogen. Alleen door goede samenwerking maken we samen van Berkelland weer een groeigemeente. Dat is mijn doel en daar ga ik voor. Men mag en moet iets verwachten van me. Die positieve spanning is voor mij een goede motivator.”

Op de ALV werd tevens de nieuwe samenwerkingsstructuur tussen platform en IKB getoond. Beide besturen zetten 'de stoelen naast elkaar’. De bestaande entiteit van de IKB wordt omgevormd naar een vereniging waar IKB en Platform samenkomen. Uiteraard geschiedt dat conform de statuten van de IKB. De nieuwe naam zal waarschijnlijk Bedrijvenkring Berkelland gaan heten, of Ondernemerskring Berkelland. Het bestuur vertegenwoordigt zowel de bedrijvenparken (industrie) als de centrumondernemers (winkeliers), de verenigingen die al binnen de vier kernen bestaan. Daartussen lobbyt de nieuwe aanjager. Opgave van het bestuur is de ondernemers weer bij elkaar te krijgen door onder meer goede themabijeenkomsten.

IKB en

Platform

Berkelland

gaan op

in één

organisatie


Het positivisme over de aanstelling van Michiel Braakman was van de gezichten van Erna Koeslag en Tom Krajenbrink af te lezen. “We zijn met z’n allen twee jaar constructief bezig geweest om de nieuwe gewenste richting tot werkelijkheid te maken,” legt Erna uit. “Maar dat wil nog niet zeggen dat we klaar zijn. Als bestuur van de nieuwe entiteit zullen we er alles aan doen om met Michiel Berkelland ondernemend welvarend te houden. Maar voorop staat dat alles wat we doen, waarde moet toevoegen. Zomaar energie verspillen zit niet in onze aard.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo