Onder toeziend oog van zijn teamgenoten (links) en de vrouwen van de kernploeg had Patrick Zieverink een perfect afschot tijdens de eerste landelijk straatwedstrijd. Foto: Jan Hendriksen
Onder toeziend oog van zijn teamgenoten (links) en de vrouwen van de kernploeg had Patrick Zieverink een perfect afschot tijdens de eerste landelijk straatwedstrijd. Foto: Jan Hendriksen

Ruurlose klootschieters verrassen tijdens eerste landelijke straatwedstrijd

‘Misschien moeten we onze doelstelling wel bijstellen’

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Ze waren na afloop stuk voor stuk beduusd. Hadden de ‘schrijvers’ wel het juiste aantal worpen goed genoteerd op de schrijfbordjes. Nog nooit hadden de klootschieters van KV ‘t Broek uit Ruurlo namelijk een landelijke straatwedstrijd gewonnen. Maar afgelopen zondag hadden Patrick Zieverink, Bart Kuenen, Eric Klein Haneveld en André Vruggink tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021 de primeur. En dat nog wel tijdens de thuiswedstrijd.

Weliswaar werd er zondagmorgen niet op één van de klootschietparcoursen in buurtschap ‘t Broek gegooid. Het parcours van de opgeheven Zieuwentse klootschietvereniging De Hemmele fungeerde namelijk als wedstrijdparcours omdat de parcoursen in ‘t Broek wat lengte betreft niet aan de landelijke normen van de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB) voldoen. Dit seizoen vertegenwoordigd KV ‘t Broek samen met de kampioen van vorig seizoen KV Zwolle uit Groenlo de Achterhoekse klootschieters in de landelijke straatcompetitie die uit totaal zeven wedstrijden bestaat. Veelal eindigt ‘t Broek de laatste jaren in de middenmoot van grotendeels het Twentse klootschietgeweld. “En dat is dit seizoen ook onze doelstelling”, zo verklaarde Patrick Zieverink voor aanvang van de wedstrijd. Maar na afloop concludeerde Zieverink dat men misschien na de gewonnen wedstrijd deze doelstelling wel moet herzien. Zieverink gooide een perfecte ‘afworp’ op het 5200 meter lange parcours dat nabij de begraafplaats aan de Schoppenweg in Zieuwent als start- en finishlijn had. Maar ook Bart Kuenen, Eric Klein Haneveld en André Vruggink gooiden zondagmorgen boven hun kunnen in het rechtstreeks duel tegen de vier vrouwen uit de landelijke kernploeg die naast Europees - en wereldkampioen Silke Tulk bestaat uit Carlijn Hammink, Lisa Jonkers en Anne Maatman. Als enige bleven de klootschieters van KV Nooit Gedacht uit het Twentse Denekamp in het kielzog van de ‘Brookse’ klootschieters die het parcours in 48 schoten ronde met een eindschot van Bart Kuenen die 138 meter over de finishlijn rolde. De laatste geschoten kloot van KV Nooit Gedacht rolde na 48 schoten maar 43 meter over de finishlijn.

Evalueren
Doordat de wedstrijdleiding van de NKB in verband met de coronamaatregelen besloten had dat de klootschieters zich na afloop van de wedstrijd niet collectief mochten verzamelen, maar na afloop direct huiswaarts moesten keren, werd de overwinning van ‘t Broek in klein verband met elkaar gevierd. “Normaliter treffen alle klootschieters na afloop van de wedstrijden elkaar altijd en evalueren ze de wedstrijden. Maar helaas was dat zondag na de overwinning niet mogelijk”, zo liet bestuurslid Wilfried Zieverink van KV ‘t Broek weten. Hij was maar al te trots op zijn clubgenoten. “Nog nooit heeft ‘t Broek een podiumplaats behaald tijdens een landelijke straatcompetitiewedstrijd. En nu tijdens de eerste beste wedstrijd van het seizoen al direct het hoogste schavot. Dit resultaat komt dan ook als een totale verrassing. Natuurlijk de jongens kenden het parcours omdat men er tijdens de Achterhoekse competitie ook op gooide. Maar dan nog. Het is een prachtig begin van het seizoen. Hopelijk zorgen ze voor nog meer verrassingen.”

Uitslagen
Uitslag eerste landelijke straatwedstrijd NKB: 1. ‘t Broek (AKF) 48 schoten en 138 meter; 2. Nooit Gedacht (KTO) 48-43; 3. Kluppelshuizen (KMT) 50-69; 4. Beuningen 1 (KTO) 51-139; 5. Oud Ootmarsum (TKC) 51-57; 6. Zwolle (AKF) 51-25; 7. Ons Streven (KTO) 51-05; 8. Vooruitzicht (KTO) 52-80; 9. De Brink (TKC) 54-36; 10. Lattrop Brekelenkamp (TKC) 55-18; 11. Mander (KNT) 56-160; 12. Veldhoek (KNT) 57-76; 13. Kernploeg Dames (NKB) 58-30; 14. Beuningen 2 (KTO) 59-109.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden