Vrijwilligers van de Mooi in Ruurlo Express en muzikanten van Sophia's Lust kwamen vorige week bijeen op het Kerkplein voor de donatie. Foto: Jan Hendriksen
Vrijwilligers van de Mooi in Ruurlo Express en muzikanten van Sophia's Lust kwamen vorige week bijeen op het Kerkplein voor de donatie. Foto: Jan Hendriksen

Sophia’s Lust ontvangt 250 euro van ‘Mooi in Ruurlo Express’

RUURLO – Tot grote verrassing van de muzikanten ontving Koninklijke Muziekvereniging Sophia’s Lust Ruurlo onlangs een schenking van 250 euro van de vrijwilligers van de ‘Mooi in Ruurlo Express’. Vorige week werd de donatie symbolisch door enkele vrijwilligers aan enkele muzikanten van Sophia’s Lust op het Kerkplein overhandigd.

Door Jan Hendriksen

De donatie is afkomstig uit de fooienpot van de vrijwilligers die rijden op de ‘Mooi in Ruurlo Express’. Deze fooien kregen de chauffeurs van de mensen die van de ‘Mooi in Ruurlo Express’ gebruik maakten, tijdens de openingsdagen van museum More. De Express rijdt tussen Kasteel Huize Ruurlo, het station en het centrum van Ruurlo. De ‘express’ heeft geen vaste dienstregeling maar rijdt naar gelang er behoefte is. 

In verband met de coronacrisis heeft de ‘shuttle’ dit jaar echter niet gereden. “Onze vrijwilligersgroep behoort wat leeftijd betreft tot de risicogroep. Daarom hebben we in samenspraak met de Ruurlose Ondernemers Vereniging (ROV) besloten dit jaar niet te rijden”, zo verklaarde Gerrit Weijman. Weijman behoort tot een groep van tien vrijwilligers die sinds 2017 de shuttle besturen. De elektrische 'golfkar' die aan zeven passagiers plaats biedt, is een initiatief van de ROV, die op die manier meer mensen naar het centrum van het dorp wil halen voor een langer verblijf in Ruurlo.
De chauffeurs van de 'Mooi in Ruurlo Express' vervoeren hun klanten gratis, maar ontvangen af en toe wel fooien. Van deze fooienpot zijn de chauffeurs samen uit eten geweest. Daarna bleef er echter nog een bedrag over in de pot. Bij de keus aan welke vereniging of stichting het overgebleven geld zou worden geschonken, werd vooropgesteld dat het een goed doel moest zijn dat sociaal gekoppeld is aan Ruurlo. Gezamenlijk werd door de vrijwilligers besloten om Koninklijke Muziekvereniging Sophia’s Lust dit keer te kiezen als het goede doel. Liezette Jansen sprak namens Sophia’s Lust haar dank uit voor de donatie. “Het geld zullen we besteden aan de jeugdafdeling van onze vereniging voor de aanschaf van een muziekinstrument en/of bladmuziek. Het is namelijk van groot belang dat we over goede muziekinstrumenten en muziek beschikken.”

Heel Ruurlo
Rob Teunissen liet namens de ROV weten dat men vanaf volgend jaar ook een vergunning van de gemeente Berkelland heeft ontvangen om de ‘Mooi in Ruurlo Express’ in heel Ruurlo te laten rijden. “Het was nu toegestaan om vanaf het centrum via het station naar museum More heen en weer te pendelen. Nu kunnen we eventueel ook andere delen van het centrum van Ruurlo aandoen, zoals de molen Agneta. Hopelijk kunnen we volgend jaar de shuttle weer laten rijden en is het coronavirus onder controle en zijn alle coronamaatregelen niet meer van toepassing.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden